Αυστραλία: Η πρώτη μπαλαρίνα με χιτζάμπ (video)

 Η Αυστραλή Στέφανι Κέρλοου φόρεσε για πρώτη φορά χιτζάμπ στα εννιά, όταν η οικογένειά της ασπάστηκε το Ισλάμ. Όνειρο της Στέφανι ήταν να γίνει μπαλαρίνα και είχε πλήρη επίγνωση ότι έπρεπε να θυσιάσει, από πολύ μικρή, την προσωπική ζωή της και να αφοσιωθεί στην άσκηση.

Καμία όμως σχολή μπαλέτου δεν δεχόταν από μαθήτριά της να ασκείται φορώντας χιτζάμπ. Η Στέφανι δεν το έβαλε κάτω. Ξεκίνησε μια εκστρατεία crowdfunfding ώστε να συγκεντρώσει χρήματα για ιδιαίτερα μαθήματα χορού, για να γίνει η πρώτη μουσουλμάνα μπαλαρίνα στον κόσμο. Συγκινήθηκαν 700 και προσέφεραν περισσότερα από 7.000 δολάρια Αυστραλίας.

Η αποδοκιμασία, τόσο από τη μουσουλμανική κοινότητα όσο και από τον κόσμο του κλασικού χορού, δεν αποκαρδιώνει την έφηβη. «Δέχτηκα αυτές τις ματιές και τους ψιθύρους που έλεγαν ότι δεν μπορώ να το κάνω, και υπάρχουν κάποια κομμάτια του κόσμου του κλασικού χορού που βλέπουν σε μένα μόνον τα ρούχα που φοράω ή τα θρησκευτικά μου πιστεύω» είχε δηλώσει στην Sydney Morning Herald. «Αλλά αυτό σημαίνει τα πάντα γα μένα. Πιστεύω ότι μπορώ μέσα απ' τον χορό να φέρω τους ανθρώπους κοντά, και να εμπνεύσω κάποιους νέους από διαφορετικές φυλές που μπορεί να είναι λίγο αποκομμένοι».

Πηγή: skai.gr