Orphaned Wildlife: Αγκαλιά με αρκούδες στη Νέα Υόρκη

Θα φοβόσασταν να χαϊδέψετε μία τρίμετρη αρκούδα; Η Σούζαν και ο Τζιμ Κοβάλσιτς περνούν καθημερινά χρόνο αγκαλιά με τον αρκούδο Τζίμι, και ακόμα δέκα αρκούδες. Το ζευγάρι είναι υπεύθυνο για την λειτουργία ενός κέντρου φροντίδας της άγριας ζωής στο Μιντλτάουν, της Νέας Υόρκης, όπου η τελευταία προσθήκη είναι ο τεράστιος Τζίμι.

Οι Κοβάλσιτς έχουν αφιερώσει την ζωή τους στη φροντίδα άγριων ζώων και την επαναπροσαρμογή τους στο φυσικό τους περιβάλλον. Στην ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων, το ζευγάρι φροντίζει για την ώρα 11 αρκούδες. Το άσυλο άγριων ζώων δεν είναι επισκέψιμο για το κοινό.

Ο Τζίμι είναι 21 ετών και εξαιρετικά φιλικός. Το αγαπημένο του φαγητό είναι το κόκκινο κρέας και όπως λέει το προσωπικό: «αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως φίλους, ευτυχώς, και όχι ως φαΐ». Ξεπερνά σε ύψος τα τρία μέτρα και ζυγίζει 680 κιλά.

Ο αρκούδος γεννήθηκε σε αιχμαλωσία και όταν έφτασε στο πάρκο φιλοξενίας, μπορεί να ήταν ακόμη μικρός «αλλά όχι αρκετά μικρός για να αναπτύξει τις απαραίτητες φυσικές δεξιότητες» που θα του επέτρεπαν να επιβιώσει από μόνος του στην φύση.

Η Κέρρυ Κλερ, διευθύντρια του κέντρου «Orphaned Wildlife», εξηγεί πως ο βασικός στόχος του πάρκου είναι η επαναπροσαρμογή των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι αρκούδες που τελικά περνούν όλη τους την ζωή στο πάρκο είναι μόνο αυτές που μεγάλωσαν μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον και είναι πολύ φιλικές με τους ανθρώπους.

«Μπορεί να ξαπλώσετε πάνω στο Τζίμι και θα σας αγκαλιάσει στοργικά, παίζοντας μαζί σας», λέει ο Τζιμ Κόβαλσιτς.

Οι φιλοξενούμενες αρκούδες δεν χρειάζεται να κυνηγήσουν για την καθημερινή τροφή τους που αντιστοιχεί σε 15 κιλά κρέατος, για την καθεμία. Ωστόσο υπάρχουν και οι αρκούδες που προτιμούν τα χορτοφαγικά γεύματα με ξηρούς καρπούς και φρούτα του δάσους. «Οι αρκούδες είναι όπως οι άνθρωποι. Άλλες είναι μοναχικές κι άλλες πιο κοινωνικές. Κάποιες προτιμούν το κρέας και άλλες έχουν μία ιδιαίτερη αγάπη για τους καρπούς», λέει στον Independent ο Κόβαλσιτς, ενώ ταΐζει με το χέρι του τον Τζίμι.


Πηγή: Πηγή: Independent - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας