Βρετανία: Πως να βγάλετε μια περιουσία βαφτίζοντας Κινεζάκια

Μία ανήλικη μαθήτρια από τη Μεγάλη Βρετανία έχει ήδη καταφέρει να βγάλει μια μικρή περιουσία, χάρη στην ιστοσελίδα της που βοηθά Κινέζους γονείς να διαλέξουν το κατάλληλο βρετανικό όνομα για τα παιδιά τους.

Η 16χρονη Μπο Τζέσαπ, από το Γκλουσεστερσάιρ, είχε την ιδέα αυτή κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Κίνα, όπου ένα ζευγάρι Κινέζων την παρακάλεσε να τους βοηθήσει με την ονοματοδοσία του, αγέννητου ακόμη, παιδιού τους.

Επιστρέφοντας στην πατρίδα της, η Μπο ανακάλυψε, κάνοντας μία μικρή έρευνα , πως πολλοί Κινέζοι γονείς ακολουθούν την τάση να δίνουν στα παιδιά τους «δυτικά» ονόματα, καμιά φορά μάλιστα χωρίς να έχουν συναίσθηση του νοήματος ή της φαιδρότητας των ονομάτων που δίνουν στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα η νέα γενιά Κινέζων να είναι γεμάτη «Γκάνταλφς», «Σιντιρέλες» και ακόμα και «Ρόλεξ»!

Ένας από τους λόγους που, δίπλα στα παραδοσιακά κινεζικά ονόματα, οι γονείς φροντίζουν και για ένα «ξένο», είναι και η πρακτικότητα ενός οικείου ονόματος στη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά στο ενδεχόμενο μελλοντικών σπουδών στο εξωτερικό, εξηγει η Μπο.

Σκεπτόμενη όλα αυτά, η μικρή Μπο, που μαθητεύει στη σχολή θηλέων Cheltenham, έφτιαξε τον ιστότοπο SpecialName.cn, που βοηθά τους Κινέζους γονείς να διαλέξουν ένα όνομα για το παιδί τους, πληροφορούμενοι και για την ιστορία των ονομάτων.

Μετά τον προσδιορισμό του φύλου, το σάιτ ζητά από τους γονείς να περιγράψουν με πέντε λέξεις «πως ονειρεύονται να δουν το παιδί τους» και δίνει στους επισκέπτες μία λίστα με τα τρία πιο σχετικά ονόματα, επεξηγώντας τη σημασία τους και δίνοντας το σύντομο βιογραφικό ενός διάσημου συνονόματου.



Για τις υπηρεσίες της Τζέσαπ, οι χρήστες χρεώνονται με 60 πέννες και, με πάνω από 27.000 χρήστες να επισκέπτονται την ιστοσελίδα κάθε μήνα, η Μπο έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 48.000 λίρες μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες.

«Ο στόχος μου είναι να μαζέψω αρκετά χρήματα ώστε να μπορώ να σπουδάσω σε κάποιο καλό πανεπιστήμιο», εξηγεί η Μπο, που τον τελευταίο μήνα αποταμίευσε περισσότερες από 16.000 λίρες, δουλεύοντας περίπου τρεις ώρες την ημέρα.

Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας