«Φτου ξελευθερία!» φωνάζουν 1.100 λυκόπουλα από ολόκληρη την Ελλάδα

Ένα μοναδικό πανηγύρι παιχνιδιού κι γνώσης εξελίσσεται από νωρίς χθες το πρωί στη Νέα Μάκρη, αλλά και στον Πόρο, όπου 1.100 Λυκόπουλα, παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών από όλη την Ελλάδα, μαζί με 400 ενήλικες βαθμοφόρους, φωνάζουν «Φτου ξελευθερία!» κι αντιμετωπίζουν το "Παγκόσμιο Συμβούλιο των Κακών" και τα όσα αυτοί σχεδιάζουν για τον κόσμο και την Ελλάδα.

Τα παιδιά καθημερινά από τις κατασκηνώσεις του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού μετακινούνται στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου έχουν αναπτυχθεί μια σειρά ζώνες δραστηριοτήτων. Στη διάρκεια τους τα Λυκόπουλα αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα σχέδια των κακών.

Στη ζώνη κυκλοφοριακής αγωγής, μία δύναμη από το Διάστημα έρχεται να προκαλέσει χάος στους δρόμους. Ο Νταρθ Βέιντερ επιτίθεται. Μόνον τα Λυκόπουλα - μαχητές του Λουκ, μπορούν να επαναστατήσουν και να δείξουν σε όλους τη δύναμη της κυκλοφοριακής συνείδησης. Στις υδάτινες δραστηριότητες, στις πισίνες, η μάγισσα Ούρσουλα θέλει να κυβερνήσει σε ό,τι υδάτινο υπάρχει στο σύμπαν. Τα Λυκόπουλα, μαζί με την γοργόνα Άριελ, την εμποδίζουν δείχνοντας της τι σημαίνει να κολυμπάς ελεύθερος. Στη ζώνη αναπτυξιακής εκπαίδευσης, η κακιά μάγισσα θέλει να μείνουν όλα τα παιδιά μικρά και μίζερα. Η Χιονάτη, όμως, θα αντισταθεί, μαζί με τα Λυκόπουλα, και θα δείξει τον δρόμο της ανάπτυξης και του φωτός. Θα μάθουν τα Λυκόπουλα ποια είναι τα δικαιώματά τους και θα κάνουν ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο.

Και οι αθλητές των Special Olympics Hellas

Στον ίδιο χώρο οι αθλητές των Special Olympics Hellas μαθαίνουν στα Λυκόπουλα πώς μπορούν να παίξουν σωστά πινγκ πονγκ, όμως, δεν είναι τόσο εύκολο όταν έχουν χαθεί τα μισά δικαιώματα και αυτά προσπαθούνε να βάλουμε ‘καλάθι’. Απέναντι από το τραπέζι του πινγκ πονγκ έχει στηθεί ο τοίχος των δικαιωμάτων. Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην άθληση, στον ελεύθερο χρόνο, στην ψυχαγωγία, στην αξιοπρέπεια, στην ελευθερία, στο σεβασμό, στην πρόσβαση για υγειονομική περίθαλψη.Με το μπαλάκι του πινγκ πονγκ και τους αθλητές των Special Olympics Hellas κατακτιούνται ξανά όσα δικαιώματα περισσότερα μπορεί να κατακτηθούν.

Στη ζώνη θεάτρου, ο κακός μάγος Τζαφάρ, έχει μαγέψει τους ηθοποιούς μίας παράστασης για να μπουν ύπουλα μέσα στο μυαλό των Λυκοπούλων. Ο Αλαντίν, όμως, είναι εκει για να βάλει τέλος στην σκοτεινή του μαγείας. Στο «αλλιώτικο» λούνα παρκ, ένα μυστήριο παιχνιδιάρικης τρέλας πλανάτε στην ατμόσφαιρα, αλλά είναι λίγο. Η Ντάμα Κούπα, έχει απαγορεύσει τη διασκέδαση. Τα Λυκόπουλα με την Αλίκη, όμως, διασκεδάζουν με την ψυχή τους στην τρελή χώρα των θαυμάτων και μειώνουν τη δύναμη της βασίλισσας

Βραδινές περιπέτειες….

Τα βράδια κυλούν και αυτά με ενδιαφέρον. Ο Τζόκερ, έρχεται να γεμίσει παγίδες την κατασκήνωσή και να φυλακίσει όσους περισσότερους μπορεί. Ο Μπάτμαν, όμως, είναι εκεί για να βοηθήσει τα Λυκόπουλα να αποτρέψουνε τα σχέδιά του.

Βράδυ όμως είναι και ο Τζόκερ, όπως και όλοι οι άλλοι κακοί του σύμπαντος, έχοντας κουραστεί να χάνουν από τα Λυκόπουλα, εφαρμόζουν τις εντολές από το Παγκόσμιο "Συνέδριο Κακών" σπέρνοντας τον εγωισμό, την αδιαφορία για τον άλλον και την διχόνοια ανάμεσα στα Λυκόπουλα.

Αλλά δεν τα καταφέρνει. Τα Λυκόπουλα έχουν αρχές και παρά το γεγονός ότι είναι κουρασμένα και νυσταγμένα, νικάνε το τζόκερ… και συνεχίζουν! Στην κακή ψυχαγωγία πρωί και βράδυ, ο Άδης είναι πρώτος. Ο Ηρακλής, όμως, έχει άλλη άποψη και προκαλεί τον Άδη στο δικό του παιχνίδι μαζί με τα Λυκόπουλα. Η μέρα τελειώνει αλλά το κακό νικιέται….

Και στον Πόρο

Την ίδια ώρα «Φτου ξελευθερία!» φωνάξανε 600 Λυκόπουλα, που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πόρου χθες το πρωί.

Πρόκειται για την πρώτη ομάδα των παιδιών που πήγαν στο νησί, στο πλαίσιο της πανελλήνιας κατασκήνωσης Λυκοπούλων. Διαμένουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης του πολεμικού ναυτικού, ενώ το γήπεδο, το μουσείο κοχυλιών και το Λαογραφικό Μουσείο θα αποτελέσουν το θέατρο των επιχειρήσεων τους. Η πρώτη ομάδα των παιδιών θα επιστρέψει στην Νέα Μάκρη σήμερα το απόγευμα, ενώ η δεύτερη με επιστροφή την Πέμπτη το βράδυ, αναχωρεί αύριο Τετάρτη το πρωί.

Στον Πόρο, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται ένα μεγάλο ρολόι που δείχνει στους κατοίκους και τους επισκέπτες την ώρα εδώ και 90 χρόνια. Ο Κάπτεν Χουκ έχει προσπαθήσει πολλές φορές να σταματήσει τη λειτουργία αυτού του ρολογιού, αλλά ποτέ δεν το είχε καταφέρει. Τώρα, όμως, χάρη στη βοήθεια που είχε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Κακών, κατάφερε να κλέψει το μηχανισμό του ρολογιού και να το σταματήσει. Ο Πήτερ Παν, με την πολύτιμη βοήθεια των Λυκόπουλων κατά την παραμονή τους στον Πόρο, μαζεύει τα κομμάτια του μηχανισμού και το βάζει και πάλι σε λειτουργία.

Κάπως έτσι, θα κυλήσουν οι μέρες μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Στις 9 το βράδυ, στο σημείο εκκίνησης της μαραθώνιας διαδρομής τα Λυκόπουλα της Ελλάδας στη γιορτή λήξης της κατασκήνωσης, θα γιορτάσουν την ήττα του κακού και θα πανηγυρίζουν για τη νίκη του καλού, την ελπίδα.


Πηγή: skai.gr