Έτοιμο για το παρθενικό ταξίδι του το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Ο γαλλικός ναύσταθμος της εταιρείας STX ο οποίος βρίσκεται στον Ατλαντικό ολοκλήρωσε επιτυχώς την κατασκευή του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιού στον κόσμο για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρείας Royal Caribbean Cruises Ltd.

Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο το οποίο φέρει το όνομα Harmony of the Seas, έχει μήκος 362 μέτρα, 50 μέτρα μακρύτερο από τον πύργο του Άιφελ, ζυγίζει 120.000 τόνους και έχει πλάτος 66 μέτρα, στοιχείο το οποίο το καθιστά το πλατύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Το Harmony of the Seas έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει 6.360 επιβάτες και 2.100 πλήρωμα σε συνθήκες απόλυτης άνεσης και χλιδής. Σημειώνεται πως το νέο αυτό κρουαζιερόπλοιο κόστισε περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο διαθέτει 16 καταστρώματα ενώ για την κατασκευή του απασχολήθηκαν 2500 εργαζόμενοι οι οποίοι δαπάνησαν κάτι περισσότερο από 10 εκατομμύρια εργατοώρες με την κατασκευή του να έχει ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2013.

Μετά το Σαυθάμπτον το νέο αυτό υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο θα μεταβεί στη Βαρκελώνη η οποία θα είναι αρχικά η βάση του και από την οποία θα εκτελεί κρουαζιέρες προς όλο τον κόσμο.
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης