Κολομβία: Εντοπίστηκε σώος στρατιώτης που είχε χαθεί για τρεις εβδομάδες

Εντοπίστηκε, σώος και αβλαβής, αλλά έτοιμος να καταρρεύσει, στρατιώτης που είχε χαθεί για περισσότερες από τρεις εβδομάδες στην ζούγκλα της Κολομβίας. Κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας σπόρους και ωμό κρέας καθώς δεν είχε καθόλου εφόδια μαζί του.

Ο 26χρονος Γιέφερ Ορλάντο Σάντσες Φονσέκα εντοπίστηκε μετά από 23 ημέρες από μονάδες του στρατού ξηράς στην πολιτεία Μέτα, μεταξύ του Βίστα Χερμόζα και του Πουέρτο Ρίκο, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της κοινής δύναμης Omega.

Ο στρατιώτης χάθηκε στις 5 Μαρτίου κατά τη διάρκεια περιπολίας σε μια περιοχή όπου διατηρούν δυνάμεις οι αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (Farc) και άλλες παράνομες ένοπλες οργανώσεις.

Επιβίωσε αν και όπως είπε ο ίδιος όταν χάθηκε είχε μαζί του μόνο το τουφέκι του, σφαίρες, κράνος, εκρηκτικές ύλες και ένα τσεκούρι. Η εκπαίδευση επιβίωσης από το στρατό όπως είπε έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς και οι ραπ μελωδίες που τραγουδούσε και του έδιναν κουράγιο.

Προς το παρόν δόθηκε αναρρωτική άδεια στον 26χρονο καθώς υπέστη αφυδάτωση και υπερκόπωση και όπως ο ίδιος διαβεβαιώνει, θα επιστρέψει στα καθήκοντά του στον στρατό μόλις αναρρώσει από την περιπέτειά του.
Πηγή: skai.gr