Ιταλική εταιρεία σταματά τα email και το στρες των υπαλλήλων της

Η διοίκηση της ιταλικής εταιρείας κλωστοϋφαντουργίας Gabel, διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον μεγάλο όγκο των εισερχομένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείο που λαμβάνουν μέσα στην μέρα.

Όπως έγινε γνωστό, ένας ειδικός ρώτησε τους εργαζόμενους για τις ανησυχίες τους στη δουλειά και οι περισσότεροι ανέφεραν ότι το άγχος τους σχετίζεται με την ηλεκτρονική αλληλογραφία και ειδικά με τα μηνύματα που ανταλλάσσονται μεταξύ των στελεχών της επιχείρησης.

Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε -μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος!- να ειδοποιήσει του υπαλλήλους της σχετικά με τα νέα της σχέδια.

«Μαζί θα ξεκινήσουμε ένα πείραμα, που θα μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο, όταν οι άνθρωποι μιλούσαν περισσότερο», έγραψε στο μήνυμά του ο διευθύνων σύμβουλος Εμίλιο Κολόμπο, παροτρύνοντας τους εργαζομένους να μην χρησιμοποιούν το e-mail τους για μια εβδομάδα(την προηγούμενη), τουλάχιστον για τις μεταξύ τους επικοινωνίες, για να υπάρξει, όπως είπε, «μια πιο άμεση και στενή επαφή».

Ο πρόεδρος της εταιρείας Μικέλε Μολτράσιο δήλωσε στο BBC ότι οι υπάλληλοι ανακαλύπτουν ξανά τη χαρά του… να συναντιούνται και να συνομιλούν, αντί να γράφουν. Όπως πρόσθεσε, οι εργαζόμενοι χαιρέτισαν την κίνηση, αν και δεν ήταν εύκολο να σταματήσουν μία τόσο «βαθιά ριζωμένη» πρακτική, ενώ αποκάλυψε ότι και ο ίδιος αποφεύγει να ελέγξει το e-mail του.

«Ακόμα και αν από την επόμενη εβδομάδα επιστρέψουμε στη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αυτές οι ημέρες πειραματισμού είναι πολύ χρήσιμες, ώστε να κατανοήσουμε και να επανεξετάσουμε τις μεθόδους και τον ρυθμό της εργασίας», τόνισε ο πρόεδρος.
Πηγή: skai.gr