Κλείσιμο

Share The Meal: Η εφαρμογή του ΟΗΕ ελπίδα για τους πρόσφυγες

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) σε συνεργασία με μια νεοσύστατη βερολινέζικη εταιρεία δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητά που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους ανεξάρτητα από το που βρίσκονται να χρηματοδοτήσουν και να βοηθήσουν στη σίτιση των 4 εκατομμυρίων εκτοπισμένων Σύρων που ζουν στην Ιορδνία και στις γειτονικές χώρες.

Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται μια τέτοια εφαρμογή "Share The Meal" (Μοιραστείτε το Γεύμα) η οποία επιτρέπει τη χρηματοδότηση της δωρεάν σίτισης του WFP στην Ιορδανία, εκεί όπου πολλοί Σύροι βρίσκουν καταφύγιο λόγω της εμπόλεμης κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους.

Η εφαρμογή, που λειτουργεί και σε συσκευές iPhone και σε Android, προσφέρει την επιλογή να πληρώσει κανείς από μισό δολάριο (0,46 ευρώ) την ημέρα έως 150 δολάρια (139 ευρώ) το χρόνο, και τα χρήματα κατευθύνονται άμεσα στα προγράμματα του ΟΗΕ για σχολικά γεύματα σε προσφυγικούς καταυλισμούς.

Οι αυξημένες ανάγκες στήριξης των προσφύγων έκαναν τους υπευθύνους του ΟΗΕ να αναζητήσουν και νέους τρόπους χρηματοδότησης του Επισιτιστικού Προγράμματος. Πριν από δύο μήνες, το πρόγραμμα του ΟΗΕ εγκαινίασε μια νέα καμπάνια χρηματοδότησης και ενημέρωσης του κοινού με παγκόσμιες εταιρείες όπως η McDonald's και η Google.

Εάν εξαλειφθεί η πείνα και βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στους προσφυγικούς καταυλισμούς καθώς και στις συριακές κοινότητες στο Λίβανο και την Ιορδανία οι Σύροι θα προτιμήσουν να μείνουν στην περιοχή και να μην ξεκινήσουν το επικίνδυνο ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Πηγή: skai.gr