Η εγγονή του Πικάσο πουλά την βίλα του, λόγω «τραυματικών παιδικών αναμνήσεων»

Η εγγονή του Πάμπλο Πικάσσο, Μαρίνα Πικάσο, πουλά την βίλα του παππού της μαζί με αρκετά οικογενειακά κειμήλια και συλλογές, σε μια προσπάθεια να «ξεπεράσει τις τραυματικές αναμνήσεις της παιδικής της ηλικίας».

Μιλώντας στην εφημερίδα Nice Matin, η 64χρονη Μαρίνα θυμάται τον πάμπτωχο πατέρα της να ζητιανεύει χρήματα από τον «αδιάφορο» παππού της: «η πώληση θα με βοηθήσει να γυρίσω τη σελίδα μιας δυσάρεστης εποχής», υπογράμμισε η εγγονή του διάσημου ζωγράφου.

Ο πατέρας της Μαρίνας και γιος του Πικάσο από τον πρώτο του γάμο με την Ρωσίδα μπαλαρίνα Όλγα Κόκλοβα, Παόλο, υποχρεώθηκε τελικά να δουλέψει ως σοφέρ για τον ίδιο του τον πατέρα ώστε να επιβιώσει.

«Έβλεπα πολύ λίγο τον παππού μου τότε. Εκ των υστέρων αντιλαμβάνομαι πως ήταν απορροφημένος από την ζωγραφική και τίποτε άλλο δεν είχε σημασία για εκείνον. Ωστόσο όταν είσαι παιδί, εκλαμβάνεις αλλιώς τα πράγματα».

Ο Πικάσο αγόρασε την βίλα το 1955 και ζωγράφισε εκεί ένα από τα σπουδαιότερα έργα του, «Την μαρίνα των Καννών». Μετακόμισε όμως σχετικά γρήγορα, το 1961, όταν η θέα προς την θάλασσα «κόπηκε» από ένα νέο κτήριο.

Μετά από 15 χρόνια ψυχανάλυσης, η Μαρίνα Πικάσο δηλώνει «επιτέλους συμφιλωιμένη με τις πικρές αναμνήσεις».

Η εγγονή του χαρισματικού ζωγράφου, χαράκτη και γλύπτη, συνηθίζει να πουλά έργα του Πάμπλο Πικάσο για τα... προς το ζην αλλά και για να υποστηρίξει τις φιλανθρωπικές της πρωτοβουλίες.

Για την βίλα «La Californie» που κληρονόμησε στα 22 της, η Μαρίνα έχει ήδη δεχθεί μία προσφορά 170 εκατομμυρίων δολαρίων - 9 εκατομμύρια λιγότερα από τις «Γυναίκες του Αλγερίου», που στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας δημοπρατήθηκαν από τον οίκο Christie's στα 179 εκατομμύρια δολάρια, βάζοντας τον πίνακα του παππού της στα ρεκόρ Γκίνες.


https://www.skai.gr/files/1/panoulisthegreat/picasso-house-outs_3307340b.jpg
Πηγή: skai.gr