Γλίτωσαν την ευθανασία τα «παράνομα» τεριέ του Ντεπ (video)

Αίσιο τέλος για τα "ανεπιθύμητα" τεριέ του Τζόνι Ντεπ-- τον Πίστολ και τον Μπου-- που κινδύνευσαν να θανατωθούν. Επιστρέφουν στις ΗΠΑ με το ιδιωτικό αεροπλάνο του ηθοποιού

Ο Τζόνι Ντεπ θα συνοδεύσει απόψε τα δύο αγαπημένα του τεριέ, τον Πίστολ και τον Μπου, από την Αυστραλία στις ΗΠΑ με το ιδιωτικό του αεροπλάνο έπειτα από την χθεσινή απειλή του αυστραλού υπουργού Γεωργίας ότι, αν οι δύο σκύλοι δεν φύγουν από τη χώρα εντός δύο ημερών, θα θανατωθούν.

Ο ηθοποιός, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της πέμπτης συνέχειας της ταινίας "Οι Πειρατές της Καραϊβικής", είναι επιπλέον υποχρεωμένος να παρουσιαστεί ενώπιον των αρχών για να απαντήσει γιατί τα δύο Γιόρκσαϊρ τεριέ εισήλθαν παράνομα στη χώρα, δήλωσε στο Ρόιτερς εκπρόσωπος του υπουργού Γεωργίας Μπάρναμπι Τζόις.

Τον περασμένο μήνα, ο ηθοποιός μετέφερε στην Αυστραλία τα δύο Γιόρκσαϊρ τεριέ, τον Πίστολ και τον Μπου, με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, χωρίς να τα δηλώσει δηλαδή στις τελωνειακές αρχές.
Το περιστατικό υπογραμμίζει τους αυστηρούς νόμους περί βιοασφάλειας που ισχύουν στην Αυστραλία, όπου ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα λύσσας.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο, αλλά έπειτα από ένα μήνα διακόπηκαν και ο Ντεπ επέστρεψε στις ΗΠΑ για τη θεραπεία ενός τραύματος στο χέρι. Ο υπουργός δήλωσε ότι ο ηθοποιός παραβίασε τους νόμους περί εισαγωγής ζώων κατά την επιστροφή του.

Διαδικτυακή αίτηση που καλούσε τον υπουργό να χαρίσει τη ζωή στα δύο τεριέ συγκέντρωσε 17.500 υπογραφές και προκάλεσε έντονο διάλογο στο Twitter.

Πηγή: skai.gr