Το σκάνδαλο Lewinsky στην Εθνική Πινακοθήκη των ΗΠΑ

Ο καλλιτέχνης, Nelson Shanks, που ζωγράφισε τον ολόσωμο Μπιλ Κλίντον, αποφάσισε να ανοίξει το στόμα του και αποκαλύψει το ένοχο καλλιτεχνικό μυστικό του.

"Ας το πούμε ξεκάθαρα, είναι μια μεταφορά. Yπάρχει μια τεράστια σκιά όσον αφορά την Προεδρία του Κλίντον. Ποτέ δεν το αποκάλυψα μέχρι σήμερα" , λέει ο Nelson στο PEOPLE.


Και φυσικά εννοεί το σκάνδαλο που είχε ταράξει τον Λευκό Οίκο επί Κλίντον. Το σκάνδαλο Μόνικα Λεβίνσκι.

President Clinton poses with Monica Lewinsky in a Nov. 17, 1995 photo, that was released Sept. 21 by Independent Counsel Kenneth Starr as part of more than 3,000 pages of documents pertaining to the scandal. Reuters
Reuters

«Αδυνατούσα να το βγάλω από το μυαλό μου» λέει ο καλλιτέχνης αναφερόμενος στη ροζ προεδρική ιστορία και έτσι, αποφάσισε στο πορτρέτο του 42ου Προέδρου Αμερικής, το οποίο φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη των ΗΠΑ  στην Ουάσινγκτον, να συμπεριλάβει στο έργο του μία σκιά. Μία σκιά που να παραπέμπει στο καυτό μυστικό ειδύλλιο του Κλίντον.

Bill Clinton Portrait Contains Hidden Monica Lewinsky Allusion, Artist Nelson Shanks Reveals
ELSON SHANKS/NATIONAL PORTRAIT GALLERY/AP

Έτσι κι έκανε! Ζωγράφισε μια σκιά στο τζάκι, δίπλα στον Μπιλ! Στην πραγματικότητα έβαλε σε ένα μοντέλο ένα μπλε φόρεμα και με αυτό τον διακριτικό τρόπο δημιούργησε μια σκιά που παρομοιάζει τη βαριά σκιά του σκανδάλου Λεβίνσκι στη θητεία του Κλίντον.



Ο πίνακας του γοητευτικού πλανητάρχη έγινε το 2005 στο στούντιο του Nelson στη Νέα Υόρκη και μάλιστα όταν πρωτοαποκαλύφθηκε είχε δημιουργηθεί σάλος, διότι ο Κλίντον δεν φορούσε τη βέρα του!
Πηγή: skai.gr - Νανά Ηλιοπούλου