Μειώνεται η δημοτικότητα της αισθητικής χειρουργικής

Η Βρετανική Ένωση Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν 9% λιγότερες χειρουργικές επεμβάσεις από το 2013, δηλαδή 45.406 το 2014 έναντι 50.122.

Οι επεμβάσεις για εμφυτεύματα στήθους και οι ρινοπλαστικές έπεσαν σχεδόν στο ?.

Η βιομηχανία ελέγχεται εξονυχιστικά μετά από ένα σκάνδαλο σχετικό με τα εμφυτεύματα στήθους καθώς υπήρξαν εκκλήσεις για αυστηρότερους κανόνες σχετικά με τους γιατρούς που προσφέρουν τη χειρουργική επέμβαση.

Η πλαστική στήθους είναι και πάλι η δημοφιλέστερη επέμβαση στις γυναίκες. Στους άντρες κυριάρχησε η βλεφαροπλαστική έναντι της ρινοπλαστικής που υπερίσχυε παλαιότερα.

Τα διάφορα σκάνδαλα εμφυτευμάτων στήθους σε συνδυασμό με την περίοδο λιτότητας μπορούν να εξηγήσουν την πτωτική τάση που παρατηρείται από το 2012.

Χιλιάδες γυναίκες χρειάστηκε να αντικαταστήσουν τα προβληματικά εμφυτεύματα στήθους της γαλλικής εταιρείας Poly Implant Prothese.

Οι γιατροί θα πρέπει να είναι πιο υπεύθυνοι και να μην εκτελούν τις πλαστικές χειρουργικές που δεν σχετίζονται με την ειδικότητά τους.

Οι ισχύοντες κανόνες πρέπει να γίνουν πιο συγκεκριμένοι και να μην αφήνουν για παράδειγμα το περιθώριο σε παθολόγους να εκτελούν ρινοπλαστικές εγχειρήσεις.

Χρειάζεται ένα νέο σύστημα πιστοποιημένων χειρουργών οι οποίοι θα είναι σε θέση να αποδείξουν ότι μπορούν να εκτελέσουν αυτά τα χειρουργεία.
Πηγή: Πηγή: BBC