Νεαρός Σύρος κέρδισε στο Αrab Idol και προσευχήθηκε για τερματισμό του εμφυλίου (video)

Ένας νεαρός από την πόλη Χαλέπι της Συρίας που μαστίζεται από τον εμφύλιο κέρδισε στον ετήσιο διαγωνισμό τραγουδιού Arab Idol το Σάββατο το βράδυ και στη συνέχεια προσευχήθηκε για τον τερματισμό του πολέμου στη χώρα του. Ο Χαζίμ Σαρίφ απέφυγε τις πολιτικές αναφορές στις συνεντεύξεις και στις αναρτήσεις του στο Facebook μετά τη νίκη του .

Το διαγωνισμό, ο οποίος διεξήχθη στη Βηρυτό, παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές στη Μέση Ανατολή.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησαν βίντεο που δείχνουν εορτασμούς στο Χαλέπι, την πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο των συγκρούσεων ανάμεσα στις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και στους αντικαθεστωτικούς.



Στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό ο κόσμος γιόρταζε στα εστιατόρια και πανηγύριζε κρατώντας τη σημαία της χώρας στους δρόμους της πόλης. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους νικητές, ο 21 ετών Χαζίμ δεν κούνησε τη σημαία της χώρας του για να πανηγυρίσει για τη νίκη του, αλλά την αφιέρωσε στον συριακό λαό και την οικογένειά του.

Σε σημερινό μήνυμά του στη σελίδα του στο Facebook, προσεύχεται στον Θεό ζητώντας του να "εντοπίσει το κακό" και να δώσει τέλος στις "συμφορές", αναφερόμενος στον εμφύλιο πόλεμο από τον οποίο έχουν σκοτωθεί περίπου 200.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε τη νίκη του αναφέροντας ότι το κοινό τον υποδεχόταν από την αρχή θερμά.

Ο Σαρίφ ήταν σταθερό φαβορί σε όλη τη διάρκεια του τετράμηνου διαγωνισμού και επικράτησε στον τελικό του παλαιστίνιου και του σαουδάραβα αντιπάλων του.

"Θα ήθελα να απευθυνθώ στο συριακό λαό και σε όλη τη Συρία. Θα ήταν τιμή μου και θα ήθελα την πρώτη μου εμφάνιση να την κάνω στη Συρία", δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Πηγή: skai.gr