Ετοιμοθάνατος ηλικιωμένος κρατιέται στη ζωή επειδή ξανασυναντήθηκε με το σκύλο του!

Ένα αμερικανικό νοσοκομείο στην κομητεία Ουίτλι του Κεντάκι επανεξετάζει την πολιτική επισκεψιμότητας των ζώων συντροφιάς, αφότου οι γιατροί του διαπίστωσαν τα αξιοσημείωτα οφέλη για την υγεία των ασθενών τους όταν επανενώνονται με τα ζώα που έχουν αφήσει.

Λίγο μετά την εισαγωγή του ηλικιωμένου άνδρα ονόματι Τζέιμς Γουέιδεν στο νοσοκομείο, τον περασμένο μήνα, η κατάστασή του άρχισε να επιδεινώνεται σταθερά παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να τον φροντίσουν. Καθώς οι εβδομάδες περνούσαν, ο Γουέιδεν άρχισε να δείχνει σημάδια συναισθηματικής αστάθειας, και τελικά σταμάτησε να τρώει κανονικά - αλλά οι θεράποντες γιατροί του σύντομα κατάλαβαν ότι χρειάζονται κάτι περισσότερο από ιατρική φροντίδα ενώ πλησίαζε στο τέλος της ζωής του. Χρειαζόταν τον αγαπημένο σκύλο του.

Όταν ο Γουέιδεν διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αναγκάστηκε να αποχαιρετίσει το αγαπημένο κατοικίδιό του, ένα ηλικιωμένο μονόφθαλμο τσιουάουα που ονομάζεται Μπούμπα. Και η μόνη επιθυμία του ηλικιωμένου ήταν να δει το αγαπημένο του σκυλί για μια τελευταία φορά.

Παρά την πολιτική του νοσοκομείου να μην εισέρχονται ζώα στους χώρους του, η διεύθυνσή του αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση – και με τη βοήθεια των ανθρώπων ενός καταφυγίου για αδέσποτα ζώα, έγινε ό,τι ήταν δυνατό για να βρεθεί ξανά το σκυλί που είχε δοθεί για φροντίδα. Το σκυλάκι είχε δοθεί σε μια ανάδοχη οικογένεια όταν Γουέιδεν αρρώστησε, και ακριβώς όπως ο κηδεμόνας του, φαινόταν πολύ λυπημένο από το χωρισμό τους.

Το προπερασμένο Σάββατο, οι εθελοντές του καταφυγίου και το προσωπικό του νοσοκομείου συνεργάστηκαν για να κάνουν πραγματικότητα την επιθυμία του ετοιμοθάνατου να ξαναδεί για τελευταία φορά τον παλιό του φίλο.



“Όταν ο Μπούμπα παραδόθηκε στον Τζέιμς, αυτός άρχισε να κλαίει και το σκυλάκι χώθηκε στην αγκαλιά του. Αυτό μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ζώα δεν είναι μόνο κατοικίδια, είναι αγαπημένα πρόσωπα” έγραψαν στο Facebook οι άνθρωποι του καταφυγίου.

“Και οι δύο είναι τόσο ευτυχισμένοι που βλέπουν ο ένας τον άλλο, και έχουν καλύτερη διάθεση! Η δύναμη της αγάπης είναι μεγάλη!” προσθέτουν.

Αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι διαφορά θα έκανε στην υγεία του Γουέιδεν αυτή η επανένωση. Η επικεφαλής νοσοκόμα είπε ότι μετά την επίσκεψη, ο ηλικιωμένος έχει μεγαλύτερη διαύγεια, παρουσιάζει μεγαλύτερη ενεργητικότητα "σίγουρα, είναι καλύτερα στην υγεία του."

“Δεν μοιάζει καν με το ίδιο άτομο. Δεν περίμενα τέτοια βελτίωση”, λέει η νοσοκόμα. "Είχε εγκαταλείψει κάθε ελπίδα να γίνει καλύτερα χωρίς τον φίλο του, αλλά από τη στιγμή που είναι ξανά μαζί, νομίζω ότι και οι δύο έχουν πλέον λόγο να ζήσουν. Είναι εκπληκτικό.”

Η επικεφαλής νοσηλεύτρια λέει ότι τόσο ο Γουέιδεν όσο και ο Μπούμπα τρώνε κανονικά και πάλι, ενώ ακόμα και ο σκύλος έχει εμφανώς καλύτερη διάθεση. Η κατάσταση του Τζέιμς εξακολουθεί να είναι ασταθής, αλλά αφότου ξαναείδε τον Μπούμπα, ο θάνατος δεν φαντάζει πλέον βέβαιος.

Το νοσοκομείο έχει κανονίσει για τον ηλικιωμένο να δέχεται τακτικές επισκέψεις από τον σκύλο του, ενώ έχει επίσης αποφασίσει να αναπροσαρμόσει την πολιτική του για τα ζώα, επιτρέποντας και σε άλλους ασθενείς να τα ξαναδούν.

Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική κοινότητα έχει αρχίσει να ρίχνει μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς τα σκυλιά και άλλα κατοικίδια ζώα μπορούν να συντελέσουν στην ψυχολογική ανάταση των νοσηλευομένων. Μια έρευνα κατέδειξε ότι η αλληλεπίδραση ασθενών - ζώων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και του στρες, οφέλη που μπορούν δυνητικά να βελτιώσουν το ηθικό – και ταυτόχρονα την υγεία- των νοσηλευομένων....
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ