Κλείσιμο

Σεμνό ή σεμνότυφο το Facebook; Διέγραψε φωτό γυναίκας που θήλαζε το μωρό της

Σεμνό ή σεμνότυφο είναι το Facebook με τους κανόνες του περί γυμνών φωτογραφιών; Μάλλον το δεύτερο, αφότου διέγραψε τη φωτογραφία μιας βρετανίδας που θήλαζε το μωρό της – που είχε γεννηθεί πολύ πρόωρα με καισαρική και κινδύνευε να πεθάνει- για «παραβίαση των κανονισμών περί γυμνού».

Η Έμμα Μποντ, δημοσίευσε την επίμαχη φωτογραφία στην οποία θηλάζει την κόρη της Καρίν, η οποία γεννήθηκε 12 εβδομάδες νωρίτερα, την Κυριακή. Ένα άγνωστο άτομο ειδοποίησε το Facebook, που την απομάκρυνε καθώς «δεν ακολουθούνται οι κανονισμοί της κοινότητας σχετικά με το γυμνό».

Η Έμμα ανάρτησε τη φωτογραφία σε μια ομάδα του Facebook που τάσσεται υπέρ του θηλασμού, όπου προσέλκυσε 166.000 «likes» και 22.000 κοινοποιήσεις -αλλά οι υποστηρικτές της, διαπίστωσαν ότι κι αυτή τη φορά η φωτογραφία διαγράφηκε.

«Από το μαιευτήριο μάς είπαν ότι η Κάρι δεν θα επιζούσε, και ότι έπρεπε να φέρουμε ιερέα να τη διαβάσει... πίστευαν ότι δεν θα επιζούσε πάνω από τρεις ημέρες... Ήταν μια μαγική στιγμή για μας (ο θηλασμός) και η αφαίρεση (της φωτογραφίας) την ίδια ημέρα για παραβίαση των κανονισμών για το γυμνό ήταν πραγματικά αλάτι στην πληγή... Αναστατώθηκα πολύ όταν η φωτογραφία αναφέρθηκε (στο Facebook). Ο θηλασμός είναι κάτι πολύ φυσικό και ιδιαίτερο και πρέπει να διαδοθεί» σχολίασε η Έμμα.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι φωτογραφίες που δείχνουν θηλασμό δεν ήταν ποτέ εναντίον των κανονισμών της διαδικτυακής επιχείρησης, αλλά οι θηλές έπρεπε να καλύπτονται ή αποκρύπτονται.

Σε μήνυμά του προς τη νεαρή μητέρα, το Facebook δήλωσε: «Η εικόνα που μοιράζατε αφαιρέθηκε κατά λάθος - έχει πλέον αναδημοσιευθεί. Ενημερώσαμε την πολιτική μας για το γυμνό, το Facebook μεταβάλει τον τρόπο που εξετάζει τις αναφορές για γυμνό με στόχο να εξετάζει καλύτερα το νόημα της φωτογραφίας ή της εικόνας».

«Ως αποτέλεσμα αυτού, οι φωτογραφίες που δείχνουν θηλάζουσες μητέρες θα πρέπει να επιτρέπονται ακόμη και αν η θηλή είναι πλήρως εκτεθειμένη, όπως θα επιτρέπονται φωτογραφίες με μαστεκτομή που δείχνουν ένα πλήρως εκτεθειμένο στήθος» πρόσθεσε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ