O DJ Kon για πρώτη φορά στην Αθήνα

Ο αμερικανός dj, παραγωγός και συλλέκτης βινυλίων Kon επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα για να παίξει τα φημισμένα soul disco edits του στο club Vice Versa, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου.

Ο Kon είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης μαύρης χορευτικής σκηνής, αφού χρόνια τώρα με τον συνεργάτη του Amir ανακαλύπτουν και παρουσιάζουν σπάνιους, ξεχασμένους θησαυρούς της soul και της disco, στις συλλογές τους Off Track στη φημισμένη αγγλική δισκογραφική BBE (Barely Breakin Even).

Παλιότερα οι Kon & Amir ανέπτυξαν τη φήμη τους μέσα από τα έξι mixtapes On Track που οι ίδιοι κυκλοφορούσαν και πουλούσαν σε δισκάδικα της Βοστώνης και της Νέας Υόρκης, τραβώντας έτσι την προσοχή γνωστών παραγωγών του hip hop και της dance γενικότερα.

O Kon όμως δε μένει μόνο στα σπάνια και δυσεύρετα. Έχει μεγάλο σεβασμό στα classics και καταπιάνεται με αυτά για να τα αναδείξει ξανά στο ευρύ κοινό. Έχει κάνει εκατοντάδες edits (επανεκτελέσεις) αναγκάζοντας έτσι τον περίφημο Gilles Peterson να τον αποκαλέσει "βασιλιά των edits" και να τον φιλοξενεί συχνά στις εκπομπές του στο ραδιόφωνο του BBC.

Τα edits του έχουν παιχτεί από πολλούς γνωστούς DJs, μεταξύ των οποίων οι Danny Krivit, Dimitri from Paris, Jazzanova, John Morales, Derrick Carter και Soul Clap. Στην εταιρία των Soul Clap μάλιστα κυκλοφόρησε πέρσι το "All About Youx" ep το οποίο απέσπασε θετικές κριτικές και ήταν το single εκείνου του μήνα στο περιοδικό Mixmag. Έχει επίσης κυκλοφορήσει κομμάτια στις εταιρίες Basic Fingers, Hands Of Time, Soundway, On The Prowl, Ubiquity και Wolf Music.

Με τον Kon θα παίξουν οι έλληνες Trouble, καθώς και ο Αδαμάντιος Καφετζής, ιθύνων νους πίσω από την δισκογραφική εταιρία Teranga Beat, που μέσα σε λίγα χρόνια έχει φτάσει να θεωρείται μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές για την ανεύρεση και αναγνώριση παλιών, ξεχασμένων μουσικών διαμαντιών της μαύρης ηπείρου.

Στα πολλά ταξίδια του στη Σενεγάλη και την υπόλοιπη δυτική Αφρική, ο Αδαμάντιος έχει ανακαλύψει παλιές μπομπίνες και κασέτες που περιέχουν τις ηχογραφήσεις τοπικών συγκροτημάτων από τα 70s και 80s που δεν είχαν την τύχη να αναγνωριστούν έξω από τα στενά σύνορα των χωρών τους. Με την άδεια των δημιουργών και σε συνεργασία με τους πιο ικανούς έλληνες ηχολήπτες, φροντίζει για την προσεκτική αποκατάσταση και κυκλοφορία αυτής της μουσικής σε βινύλιο, CD, Spotify και iTunes.

H Teranga Beat αριθμεί επτά κυκλοφορίες μέχρι στιγμής και συνεχίζει ακάθεκτη έχοντας αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια από ξένα μέσα όπως την New York Times, το Spin και το Huffington Post!






Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ