Συγκινητική στιγμή: Tι έκανε ο Βραζιλιάνος το τρόπαιο μετά την ήττα της ομάδας του (φωτό - video)

Οπαδοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτή είναι μια σύντομη ιστορία για έναν άνθρωπο, ένα τρόπαιο και τι πραγματικά σημαίνει φίλαθλο πνεύμα.

Οι περισσότεροι
από εσάς λίγο - πολύ γνωρίσατε από τα κοινωνικά δίκτυα τον βραζιλιάνο μυστακοφόρο κυριούλη που είχε αγκαλιάσει την ρεπλίκα του τροπαίου του Μουντιάλ σα να ήταν ο... έρωτας της ζωής του (ή η ζωή του η ίδια). Είδατε πόσο θλιμμένος ήταν μετά τη συντριβή της σελεσάο από τα πάνσερ. Αλλά τι έκανε μετά το τρόπαιο; Το πέταξε; Μήπως το... έκαψε όπως οι συμπατριώτες του έκαψαν τα δοκάρια του σταδίου Μαρακανά στο “Μακαρακανάζο” 64 χρόνια πριν, όταν η Ουρουγουάη νικούσε στον τελικό τη σελεσάο μέσα στο "σπίτι" της;

FBL-WC-2014-MATCH57-BRA-COL

Πρώτα – πρώτα ο κυριούλης αυτός πρόκειται για μια εμβληματική φυσιογνωμία στη Βραζιλία. Είναι κάτι σαν τον “εθνικάρα” τους, τον “Ατίλιο” της σελεσάο... Ο λόγος για τον Κλόβις Φερνάντες που αυτοαποκαλείται 12ος παίκτης της Βραζιλίας. Ο Κλόβις έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 60 χώρες και έχει παρακολουθήσει την ομάδα του να παίζει σε 150 παιχνίδια!

"Είμαι ο 12ος
παίκτης τους" τόνισε σε συνέντευξή του στη FIFA TV. "Μπορείτε να είστε σίγουροι γι 'αυτό. Είμαι ο τύπος που ζητωκραυγάζει, είμαι ο τύπος που φωνάζει που εμψυχώνει...”

Brazil v Germany: Semi Final - 2014 FIFA World Cup Brazil

Ο Κλόβις ήταν αδύνατο να μην υποστηρίξει την εθνική του κατά της Γερμανίας. Θα 'λεγε κανείς ότι βρισκόταν στην κορυφή του κόσμου. Κανείς δεν είχε αγαπήσει ποτέ ένα τρόπαιο, μια διάκριση με τόσο πάθος. Η κατάκτηση του Μουντιάλ, μέσα στη Βραζιλία, ήταν όνειρο του δοκιμαζόμενου λαού του που ήθελε μια εθνική επιτυχία για να πιαστεί από κάπου.

Αλλά μετά ήρθε το πρώτο γκολ. Και στη συνέχεια το δεύτερο. Και έπειτα, το τρίτο, το τέταρτο, το πέμπτο, το έκτο και το έβδομο... Το όνειρο είχε μετατραπεί σε εφιάλτη για τον Κλόβις και άλλους 200 εκατ. Βραζιλιάνους.



Αλλά εκείνη τη στιγμή, ο άνθρωπος, του οποίου η θλιμμένη εικόνα έγινε συνώνυμο της συντριβής της εθνικής Βραζιλίας διεθνώς, ήξερε ότι είχε έρθει η ώρα να παραδώσει τη σκυτάλη. Να δώσει το τρόπαιο που τόσο λάτρεψε, αλλά δεν θα αποκτούσε, στους φιλάθλους της Γερμανίας. Το φίλησε και τούς το έδωσε.

“Πηγαίνετε το στον τελικό. Όπως είδατε, δεν είναι εύκολο (σ.σ να κερδίσετε το Μουντιάλ), αλλά το αξίζετε. Συγχαρητήρια” φέρεται να είπε. Πρόκειται για μια συγκινητική, ανθρώπινη στιγμή.

Gaucho da Copa

Brazil v Germany: Semi Final - 2014 FIFA World Cup Brazil

Οι Βραζιλιάνοι σίγουρα δεν είχαν την καλύτερη ομάδα του Μουντιάλ, αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καρδιά και φίλαθλο πνεύμα. Ο Κλόβις Φερνάντες έδωσε ένα μάθημα ευγενούς άμιλλας. Και ειδικά εμείς στην Ελλάδα το χρειαζόμαστε.

Clovis 1990 World Cup Brazil
Ο Φερνάντες στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990

Clovis World Cup 94
Στις ΗΠΑ το 1994

Clovis Germany 2006
Στη Γερμανία το 2006

Clovis Brazil Fan World Cup 2010
Και βέβαια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής το 2010

Brazilian football fan Clovis Fernandes,
Καλή επιτυχία στο Μουντιάλ του 2018 Κλόβις.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας