Κλείσιμο

Πάνω από τους μισούς Αμερικανούς αμφισβητούν το Big Bang

Μεγάλες επιφυλάξεις για το εάν το Σύμπαν «γεννήθηκε» από το Big Bang, για τη θεωρία της εξέλιξης και για την επιστημονικά υπολογισμένη ηλικία της Γης έχει μεγάλος αριθμός Αμερικανών, σύμφωνα με νέα έρευνα του πρακτορείου Associated Press και της εταιρείας GfK.

Συγκεκριμένα, μία μικρή πλειοψηφία, ήτοι το 51%, δήλωσε πως δυσκολεύεται να πιστέψει ή ευθέως αμφισβητεί τη θεωρία του Big Bang, σύμφωνα με την οποία ο Κόσμος προήλθε από μία συγκλονιστική έκρηξη πριν από περίπου 13,8 δισεκατομμύρια ηλιακά έτη.

Παράλληλα, περίπου 4 στους 10 εξέφρασαν αμφιβολίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω ανθρώπινης δραστηριότητες.

Παραπλήσιο ποσοστό δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η ηλικία της Γης ανέρχεται σε 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, αλλά και ότι η ζωή στον πλανήτη μας εξελίχθηκε μέσω της δαρβινιστικής εξελικτικής θεωρίας.

Το 15% εξέφρασε προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα των παιδικών εμβολίων.

Η έρευνα κατέδειξε πως η άποψη των ερωτηθέντων σε ζητήματα όπου θρησκευτική πίστη και επιστήμη συγκρούονται εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό στην πίστη περί ύπαρξης ενός ανώτατου θεού, με την εμπιστοσύνη στα ευρήματα της επιστήμης να «γεμίζεται» όσο αυξάνεται η θρησκευτική πίστη.

Αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε πως πιστεύει στις καρκινογόνες συνέπειες του καπνίσματος (96%), ή πως τα κύτταρά μας περιέχουν το γενετικό κώδικα της ζωής (92%).
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ