Τα πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών, μετά των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς

Με μία λιτή ανακοίνωση στο Twitter ο Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε τον τερματισμό του επι 27 έτη, γάμου του με την Μελίντα.

Ο ιδρυτής της Microsoft και η Μελίντα, γνωρίστηκαν το 1987 όταν η ίδια πήγε στην εταιρία να ζητήσει δουλειά, ενώ φλέρταραν και έβγαιναν ραντεβού. «Ενδιαφερόμασταν πολύ ο ένας για τον άλλον και υπήρχαν μόνο δύο επιλογές, ή θα χωρίζαμε ή θα παντρευόμασταν», είχε πει ο Γκέιτς σε ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix.

Παντρεύτηκαν το 1994 στην Χαβάη και απέκτησαν μαζί 3 παιδιά, την Τζένιφερ Κάθριν, την Φίμπι Αντέλ και τον Ρόρι Τζον.

Το ποσό της διατροφής φυσικά θα είναι αστρονομικό και μιλάμε για αρκετά εκατομμύρια.

Βέβαια, όπως είναι γνωστό, το διαζύγιο του Μπιλ δεν είναι η μοναδική περίπτωση που δισεκατομμυριούχοι αναγκάζονται να μοιραστούν την τεράστια περιουσία τους μετά τον χωρισμό τους. Η Evening Standard συγκέντρωσε μερικές από αυτές.

Ένα από τα πιο πολυσυζυτημένα «χρυσά» διαζύγια είναι αυτό του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος και της Μακένζι.

Μετά από 25 χρόνια γάμου και τέσσερα παιδιά, το πλουσιότερο ζευγάρι στον κόσμο ανακοίνωσε το 2019, μέσω Twitter, ότι χωρίζει. «Μετά από μια μακρά περίοδο αγάπης, εξερεύνησης και χωρισμού, έχουμε αποφασίσει να χωρίσουμε και να συνεχίσουμε τις μας ζωές ως φίλοι», έγραψε ο ίδιος.

Το διαζύγιό τους περιγράφεται ως «Godzilla», δείχνοντας το πόσο μεγάλο είναι συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα. Θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο διαζύγιο όλων των εποχών και έκανε τη Σκοτ, την οποία ο Τζεφ γνώρισε το 1993, έναν χρόνο πριν ξεκινήσει την Amazon στο γκαράζ του, την τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Της δόθηκε ένα μερίδιο 4% στο μεγαθήριο των διαδικτυακών αγορών, που ισοδυναμεί με πληρωμή 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συγγραφέας υποσχέθηκε αμέσως να δώσει τουλάχιστον το μισό, λέγοντας ότι είχε «ένα δυσανάλογο χρηματικό ποσό για να μοιραστεί». Ο Τζεφ Μπέζος κράτησε τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία, όπως τη The Washington Post και την αγαπημένη του διαστημική εταιρεία Blue Origin. Είναι ακόμα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Μπορεί ο χωρισμός τους να ήταν φιλικός, ωστόσο είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ο αυτός είχε σχέση με την παρουσιάστρια ειδήσεων, Λόρεν Σάντσεζ. Παρ' όλα αυτά, συνεχάρη την πρώην του όταν υπέγραψε να δώσει τα μισά της χρήματα στο Giving Pledge (μια εκστρατεία που ενθαρρύνει τους εξαιρετικά πλούσιους ανθρώπους να συνεισφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς). «Η Μακένζι θα είναι εκπληκτική και συμπονετική και αποτελεσματική στη φιλανθρωπία, και είμαι περήφανος γι' αυτήν», ανέφερε για εκείνη χαρακτηριστικά.

Elon Mask - Justine

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla και της SpaceX έχει πάρει διαζύγιο τρεις φορές –τις δύο από την ίδια γυναίκα. Την Τζαστίν τη γνώρισε στο πανεπιστήμιο, και μαζί έχουν πέντε παιδιά. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για οκτώ χρόνια. Στη συνέχεια χώρισαν και ο Έλον Μασκ παντρεύτηκε και χώρισε δύο φορές, την ηθοποιό Ταλούλα Ρίλεϊ.

Ο επιχειρηματίας είναι τώρα ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενο πλούτο 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε απάντηση ενός άρθρου που είχε γράψει η Τζαστίν σχετικά με τον γάμο και το χωρισμό τους, ο Elon αναφέρει λεπτομερώς τις πληρωμές διαζυγίου του σε αυτήν που περιελάμβαναν μηνιαίο νόμιμο λογαριασμό 170.000 δολαρίων, μισθούς νταντάδων, 20.000 δολάρια για ρούχα και για το οικογενειακό σπίτι στο Μπελ Ερ. Η Ρίλεϊ έλαβε διακανονισμό 20 εκατομμυρίων δολαρίων από τον επιχειρηματία.

Kim Kardashian - Kanye West

Μετά από σχεδόν επτά χρόνια, πολλές δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μία προεδρική εκστρατεία, οι Κιμ Καρντάσιαν και Κάνιε Γουέστ αποφάσισαν να πάρουν χωριστούς δρόμους. Το ζευγάρι έχει ήδη συμφωνήσει στην από κοινού κηδεμονία των τεσσάρων παιδιών του.

Και οι δύο είναι νέοι δισεκατομμυριούχοι, οπότε όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω τους, για να δουν πώς θα χωρίσουν τον σημαντικό τους πλούτο. Η Κιμ προσέλαβε τη «βασίλισσα των διαζυγίων», τη δικηγόρο Λόρα Γουάσερ, για να επιβλέψει τον τρόπο με τον οποίο το ζευγάρι θα χωρίσει το αρχοντικό του ζευγαριού στην πόλη Καλαμπάσας, την έπαυλή τους στο Μαϊάμι και το ράντσο στο Γουαϊόμινγκ. Πιστεύεται ότι το ζευγάρι έχει επίσης 5 εκατομμύρια δολάρια σε έργα τέχνης, 4 εκατομμύρια δολάρια σε οχήματα, 3,2 εκατομμύρια δολάρια σε κοσμήματα και 300.000 δολάρια σε ζώα.

Bernie Ecclestone

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 24 χρόνια, πριν η Σλάβιτσα, η δεύτερη σύζυγος του μεγιστάνα της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, υποβάλει αίτηση διαζυγίου το 2009 λόγω της «παράλογης συμπεριφοράς» του. Οι λεπτομέρειες του χωρισμού διατηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό κρυφές, με τον διακανονισμό να θεωρείται περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, το 2014 αποκαλύφθηκε ότι ο Μπέρνι λαμβάνει 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τη Σλάβιτσα. Ο ζάπλουτος μεγαλοεπιχειρηματίας κατάφερε επίσης να διατηρήσει τα ιδιωτικά του τζετ, το σαλέ στο Γκστάαντ και το σκάφος του, που ονομάζεται Πετάρα, ένα σύμπλεγμα των ονομάτων των κορών του, της Πέτρα και της Ταμάρα.

Λέγεται ότι η δικαστική απόφαση για το διαζύγιό τους βγήκε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ: σε 58 δευτερόλεπτα.

Πηγή: Must