Κολύμπι και περίοδος: Τα ταμπόν και τα κύπελλα περιόδου είναι η ασφαλής λύση για τις διακοπές

Ανεξάρτητα από το αν βρίσκεσαι στη θάλασσα ή σε πισίνα, το κολύμπι κατά τη διάρκεια της περιόδου σου είναι ασφαλές

Ενώ οι διαφημίσεις για σερβιέτες δείχνουν υπερβολικά χαρούμενες γυναίκες  να τρέχουν στους δρόμους της πόλης με λευκά παντελόνια έχουν ένα σημείο πολύ εύστοχο: Δεν χρειάζεται να αλλάξεις καμία από τις καθημερινές σου δραστηριότητες όταν έχεις περίοδο, και αυτό περιλαμβάνει και το κολύμπι.

Ανεξάρτητα από το αν βρίσκεσαι στη θάλασσα ή σε πισίνα, το κολύμπι κατά τη διάρκεια της περιόδου σου είναι ασφαλές.

Στο μεταξύ πάρε λίγη έμπνευση από τις The Clams, την ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης που χορογράφησε το  A Period Piece για να παρουσιάσει τον γυναικείο κύκλο, τα στάδια του, τις δυσκολίες αλλά και τους μύθους γύρω από το κολύμπι και την περίοδο. 

Μπορώ να κολυμπήσω με ταμπόν;
Τα ταμπόν είναι ένα εξαιρετικό προϊόν περιόδου για να κολυμπήσεις. Απλώς χρησιμοποίησε ένα όπως συνήθως, βάλε το μαγιό και βούτηξε στο νερό. Μπορείς να φοράς ταμπόν για τέσσερις έως οκτώ ώρες, οπότε αν περνάς όλη την ημέρα στην παραλία, ίσως θέλεις να αλλάξεις το ταμπόν σου μία ή δύο φορές. Απλώς φέρε μαζί σου μερικά ταμπόν και τσέκαρε τις ώρες που το φοράς.

Εάν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ταμπόν στο παρελθόν, ρίξε μια ματιά στις οδηγίες στο κουτί. Εάν είναι δύσκολο, δοκίμασε μερικές διαφορετικές στάσεις, όπως να σηκώσεις το ένα πόδι στην άκρη της μπανιέρας ή της τουαλέτας ή να καθίσεις με τα γόνατά σου ανοιχτά.

Μπορώ να κολυμπήσω με κύπελλο περιόδου;
Ένας άλλος εύκολος τρόπος είναι ένα κύπελλο περιόδου. Εάν δεν έχεις  χρησιμοποιήσει ήδη, το κύπελλο περιόδου είναι ένα μικρό κύπελλο σιλικόνης που συλλέγει το αίμα της περιόδου. Όταν αφαιρείς το κύπελλο, αδειάζεις το αίμα στην τουαλέτα, πλένεις το κύπελλο και το χρησιμοποιείς ξανά. Τα κύπελλα περιόδου μπορούν να φορεθούν έως και δώδεκα ώρες – περισσότερο από ένα ταμπόν – και μπορούν είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Το κολύμπι θα κάνει χειρότερες τις κράμπες της περιόδου; 
Εδώ τα νέα είναι καλά: έρευνα έχει δείξει ότι το κολύμπι μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στις κράμπες περιόδου! Κατά τη διάρκεια αεροβικών ασκήσεων όπως το κολύμπι, το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες δρουν ως φυσικά παυσίπονα. Αν νιώθεις καλά για να κολυμπήσεις μπορείς να το δοκιμάσεις.

Και τώρα η καλύτερη απορία: Αν το αίμα περιόδου προσελκύει καρχαρίες. Το Popular Scienceσημειώνει ότι οι καρχαρίες μπορούν να μυρίσουν το αίμα περιόδου όπως μπορούν να μυρίσουν το αίμα από μία πληγή, τα ούρα, τον ιδρώτα, τη βλέννα και οποιοδήποτε άλλο σωματικό υγρό που περιέχει αμινοξέα.

Πηγή: Savoir Ville