Βλαβερό το άγχος των επιδόσεων

Βλαβερό για τη σεξουαλική υγεία των ανδρών αποδεικνύεται το άγχος των επιδόσεων στο σεξ, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής.

Συγκεκριμένα, το 82,1% των ανδρών που κάλεσε την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας του Κέντρου είχε άγχος για τις επιδόσεις του και το 50,5% επαγγελματικό, αλλά και γενικότερο άγχος.

Η έρευνα αφορούσε στο ρόλο του άγχους για τις επιδόσεις των ανδρών στη σεξουαλική τους υγεία και συμπεριέλαβε όλα τα τηλεφωνήματα ανδρών που έλαβε η γραμμή βοήθειας (2310 99 90 99) από όλη τη χώρα, για το διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2004 έως τον Απρίλιο του 2007.

Συνολικά 2.928 άνδρες, από όλη την ελληνική επικράτεια, κάλεσαν τη γραμμή προκειμένου να συζητήσουν για κάποιο πρόβλημα που τους απασχολεί.

Ο μέσος όρος της ηλικίας όσων κάλεσαν ήταν τα 46 χρόνια. Το 70% των ανδρών που κάλεσε είχαν πρόβλημα με τη στύση του και το 18% πρόβλημα με την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Σύμφωνα με τη στατιστική ανάλυση των δεδομένων του Κέντρου, οι άνδρες που αντιμετωπίζουν άγχος απόδοσης ήταν νεότεροι συγκριτικά με τους άνδρες που δεν ένιωθαν άγχος, οι οποίοι στην πλειοψηφία ήταν παντρεμένοι ή είχαν μια μακροχρόνια σχέση.
Πηγή: skai.gr