Κλείσιμο

Τα αίτια της παιδικής παχυσαρκίας

Σύμφωνα με νέα επιστημονικά δεδομένα, οι πιθανότητες ένα παιδί να γίνει παχύσαρκο καθορίζονται πολύ περισσότερο από γονιδιακούς παράγοντες, παρά από τον τρόπο ζωής του.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που οι επιστήμονες διεξήγαγαν σε χιλιάδες ζεύγη διδύμων δημοσιεύθηκαν στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι σφάλμα να κατηγορούμε τους γονείς για τα παχύσαρκα παιδιά τους.

Ο Έντουαρντ και ο Τζέιμς είναι διζυγωτικά δίδυμα. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν το ήμισυ των γονιδίων τους είναι διαφορετικά.

Τα δύο παιδιά καταναλώνουν το ίδιο γεύμα και κάνουν τις ίδιες δραστηριότητες στο σπίτι.

Όμως οι διαφορές στα γονίδιά τους μπορεί να επηρεάσουν το βάρος τους μελλοντικά.

Σύμφωνα με την  έρευνα, η φύση είναι ισχυρότερη από την ανατροφή.

Οι πιθανότητες τα δύο παιδιά να γίνουν υπέρβαρα εξαιτίας των γονιδίων τους είναι τριπλάσιες από αυτές εξαιτίας του οικογενειακού τρόπου ζωής τους.

Όπως πολλές μητέρες, η Ρεμπέκα προσπαθεί να μάθει στα παιδιά της να τρέφονται υγιεινά. Γνωρίζει ότι υπάρχει έντονη ανησυχία στην εποχή μας για τα υπέρβαρα παιδιά.

Η έκθεση αναφέρει ότι είναι σφάλμα να κατηγορούμε τους γονείς για τα παχύσαρκα παιδιά τους. Όμως οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη μελλοντική υγεία των παιδιών τους.

Τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας να αυξάνονται ανησυχητικά σε αυτή τη χώρα. Αυτό που δείχνει με σαφήνεια η συγκεκριμένη έρευνα είναι ότι δεν πρέπει να κατηγορούμε τους γονείς, καθώς και ότι αν ένα παιδί είναι ή όχι υπέρβαρο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα γονίδιά του.

Είμαστε περικυκλωμένοι από τρόφιμα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο τρόπος ζωής μας καθιστά πολύ δύσκολη την προσπάθεια να διατηρήσουμε χαμηλό το βάρος μας.

Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι για ορισμένους αυτό μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολο.
Πηγή: Πηγή; BBC