Φόρος πάχους

Οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να επιβάλουν φόρο πάχους στους παχύσαρκους επιβάτες τους υποστηρίζει ο Αυστραλός διατροφολόγος Τζον Τίκελ και συγγραφέας.

Το σκεπτικό του Τζον Τίκελ είναι ότι ο ο φόρος πάχους θα υπογραμμίσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας στην Αυστραλία, ενώ παράλληλα δικαιολογείται εμπορικά, καθώς βαρύτερα φορτία αυξάνουν το κόστος σε καύσιμα.

Η πρόταση του αφορά και την Ελλάδα αφού μαζί με την Αυστραλία βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα παγκοσμίως, όσον αφορά την παχυσαρκία.

Σύμφωνα με έρευνες το 2030 στην Αυστραλία πάνω από τα μισά παιδιά θα είναι παχύσαρκα.

Ο δόκτωρ Τίκελ υποστηρίζει ότι η κοινωνία πρέπει να τηρήσει σκληρή στάση ενάντια στην παχυσαρκία και να επιβάλει αυστηρά μέτρα στους παχύσαρκους επιβάτες των αερογραμμών.

Διαφορετική άποψη έχει ο γενικός γραμματέας της Αυστραλιανής Εταιρείας για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας, δόκτωρ Τιμ Τζιλ, που τάχθηκε ενάντια στην επιβολή ενός τέτοιου μέτρου. Σύμφωνα με τον δρα Τζιλ, δεν είναι δίκαιο να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα, το οποίο ήδη επηρεάζει τη ζωή τους, και να τους κάνουμε να αισθάνονται παρείσακτοι.

Ο εκπρόσωπος της αυστραλιανής αερογραμμής Τζέσταρ δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να χρεώνει επιπλέον τους εύσωμους επιβάτες.
Πηγή: skai.gr