Δωρεάν γυναικολογικός έλεγχος. Συνεργασία δήμου Καματερού και ΣΚΑΪ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, και μετά από αίτημα του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, το οποίο έγινε αποδεκτό, πρόκειται να ξεκινήσει για δεύτερη φορά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν στον Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Οι εξετάσεις με μαστογραφία και τεστ κατά Παπανικολάου, παρέχονται εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια, σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία.

Τις μαστογραφίες και τα λαμβανόμενα επιχρίσματα διαγιγνώσκουν έμπειροι ιατροί ακτινολόγοι και κυτταρολόγοι. Μετά από έναν ορισμένο κύκλο διαγνώσεων, όπως ορίζουν οι Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες Οδηγίες (EUREF), οι γυναίκες ενημερώνονται ταχυδρομικώς για τα αποτελέσματα των εξετάσεων με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που υπάρχουν ύποπτα ευρήματα, οι γυναίκες καλούνται για επανεξέταση.

Σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματικός έλεγχος, αυτός πραγματοποιείται, επίσης, δωρεάν στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος ενώ εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο ’γιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, με μόνιμο χορηγό το «Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο», πραγματοποιεί προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, με δωρεάν εξετάσεις, σε Δήμους της Αττικής και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Τα προγράμματα αυτά, διενεργούνται στον Ελλαδικό χώρο από το 1989. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται, από την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, στην αυτοκίνητη μονάδα του Ιδρύματος, η οποία (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) θα βρίσκεται σταθμευμένη επί της οδού Λ. Δημοκρατίας 61, μέσα στο χώρο του Νέου Δημαρχείου, στη Δημοτική Κοινότητα Αγίων Αναργύρων.

Για τον προγραμματισμό των ραντεβού τους, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες  9:00 – 14:00 με την Κοινωνική Υπηρεσία στα τηλέφωνα 2132039936 Κέντρο Κοινότητας και 2132039925 Γραφείο  Αγωγής Υγείας.

Πηγή: skai.gr