Ολλανδία: Οι μεγάλοι γονείς μεγαλώνουν παιδιά χωρίς προβλήματα συμπεριφοράς

Τα παιδιά που γεννιούνται από γονείς μεγαλύτερης ηλικίας φαίνεται να αντιμετωπίζουν λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Ολλανδία.

Οι ερευνητές από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ, το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, το Ιατρικό Κέντρο Έρασμος και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Γκόρνιγκεν ανέλυσαν δεδομένα από 32.892 παιδιά ηλικιών 10-13 ετών. Σύμφωνα με την έρευνα, οι μεγάλης ηλικίας γονείς σε αντίθεση με του νέους γονείς τείνουν να είναι πιο υπομονετικοί και πιο ικανοί να θέτουν όρια. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από γονείς μεγάλης ηλικίας αντιμετωπίζουν λιγότερο πρόβλημα στην έκφραση των συναισθημάτων τους και την συμπεριφορά τους. Συγκεκριμένα, στην ανάλυση περί εξωτερίκευσης των συναισθημάτων τα στοιχεία έδειξαν πως η ηλικία των γονέων παίζει ρόλο. Όσο μεγαλύτεροι είναι οι γονείς τόσο λιγότερα προβλήματα εξωτερίκευσης εκδηλώνουν τα παιδιά.
 
Τα αποτελέσματα, αντίστοιχα, για τα προβλήματα εσωτερίκευσης, τα οποία ευθύνονται για την εκδήλωση αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης, έδειξαν πως τα παιδιά των μεγαλύτερων γονέων έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν αυτού του είδους τα προβλήματα. Συνεπώς, μειώνεται το ρίσκο να αντιμετωπίσουν ψυχολογικά προβλήματα. 


Πηγή: skai.gr