Σάμος: Σε άδεια και ο υπό μετακίνηση παιδίατρος- Τι θα κάνει το υπουργείο

Την άδεια του πρέπει να λάβει και ο υπό μετακίνηση παιδίατρος στο Νοσοκομείο Σάμου με το υπουργείο Υγείας να προχωρά τελικά σε σύναψη σύμβασης έργου-διάρκειας δύο μηνών- με δύο παιδιάτρους προκειμένου να καλύψει τις άμεσες ανάγκες που έχουν προκύψει από την παντελή απουσία παιδιάτρου στην υγειονομική μονάδα.

Υπενθυμίζεται πως η έλλειψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Σάμου προέκυψε καθώς η μοναδική παιδίατρος που στελεχώνει την μονάδα έπρεπε να λάβει την άδεια και τα ρεπό της .

Το γεγονός έγινε γνωστό μετά από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως μάλιστα τόνισε στην σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία, στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύονται εννέα παιδάκια,  είναι απαραίτητη η υπηρεσία της παιδίατρου στη Μαιευτική Κλινική (τοκετός) και τα χειρουργεία των παιδιών.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «το Νοσοκομείο έχει μείνει με μία παιδίατρο εδώ και 8 μήνες, η οποία εφημερεύει κάθε ημέρα, χωρίς να της χορηγούνται ρεπό και άδειες» και «το πρόβλημα έχει επανειλημμένως αναδειχθεί χωρίς όμως να έχει επιλυθεί».

Το Υπουργείο προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που προέκυψε από είχε αρχικώς αποφασίσει να μετακινηθεί ο Διευθυντής Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του παιδιατρικού τμήματός το, μέχρι να τελειώσει η άδεια της παιδιάτρου του Νοσοκομείου Σάμου.

Ο υπό μετακίνηση παιδίατρος όμως έλαβε άδεια για τις τέσσερις ημέρες που του εκδόθηκε η μετακίνηση από το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία που ακολουθήθηκε όσον αφορά το καθεστώς χορήγησης της άδειας, θα διερευνηθεί περαιτέρω.





Πηγή: skai.gr