Στο υπουργείο Υγείας ο Μητσοτάκης – Οι προτεραιότητες για την υγεία

Στο υπουργείο Υγείας βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει σύσκεψη εργασίας με τον υπουργό Βασίλη Κικιλία, τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τον  υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπεύθυνο συντονιστή για το κυβερνητικό έργο ’κη Σκέρτσο. 

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο κ. Κοντοζαμάνης θα ενημερώσουν τον κ. Μητσοτάκη για τις διαπιστώσεις που έχουν κάνει ώς τώρα στο χώρο της υγείας, με τον κ. Κικίλια να συνεχίζει τις «εφόδους» στα νοσοκομεία, και πιθανότατα θα πάρουν κατευθυντήριες γραμμές από τον πρωθυπουργό ενόψει προγραμματικών δηλώσεων με προτεραιοποίηση των στόχων για το επόμενο εξάμηνο με βάση και το μπλε φάκελο που πήρε στο υπουργικό συμβούλιο η ηγεσία του υπουργείου. 

Οι προτεραιότητες για την υγεία είναι αυστηρή εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου, καλύτερη εξυπηρέτηση ασθενών και πολιτών, δωρεάν διανομή φαρμάκων σε ευαίσθητες κατηγορίες ασθενών στο σπίτι τους, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για ασθενείς, καλύτερη εφαρμογή της e-διακυβέρνησης στην υγεία (φάκελος ασθενούς κλπ) καλύτερος συντονισμός της εισαγωγής των ασθενών στα νοσοκομεία μέσω ηλεκτρονικού συστήματος και ποιοτικότερη περίθαλψη για ασθενείς μέσω ΣΔΙΤ. Αναμένονται δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Πηγή: skai.gr