Νοσοκομείο Λήμνου:Δεν γίνονται χημειοθεραπείες λόγω φόρτου εργασίας γιατρού

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας της Λήμνου μετά τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και της γιατρού Παθολόγου στην Αστυνομία και την Εισαγγελία για την τραγική υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου. 

Η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι «στη Λήμνο κινδυνεύει η ζωή των ασθενών επειδή το Νοσοκομείο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών».
 
Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων γίνεται ευρεία σύσκεψη στο νησί με όλους τους φορείς στον οποία θα συμμετάσχει και η ΠΟΕΔΗΝ. 

Σημειώνεται ότι η Παθολόγος κατήγγειλε ότι «η Παθολογική κάλυψη του Νοσοκομείου γίνεται μόνο από την ίδια. Εργάζεται πάνω από ένα μήνα συνεχόμενα και βρίσκεται στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε στον Εισαγγελέα «το εντέλλεσθε της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, παγκόσμιας πρωτοτυπίας με sms, με το οποίο είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται στο Νοσοκομείο έως ότου βρεθεί αντικαταστάτης».
 
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «εξαιτίας της έλλειψης Παθολόγων η μοναδική γιατρός Παθολόγος λόγω φόρτου εργασίας έπαψε να κάνει τις χημειοθεραπείες στους καρκινοπαθείς.

Είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν κάθε 21 ημέρες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη για να βρουν Νοσοκομείο να τις κάνουν. Χάνουν χημειοθεραπείες επειδή δεν είναι σε θέση να ταξιδεύσουν».

Προσθέτει επίσης ότι «ο Χειρουργικός Τομέας δεν λειτουργεί. Υπάρχει μόνο ένας χειρουργός. Δεν αναλαμβάνουν ούτε απλά χειρουργεία. Αεροδιακομίζονται όλα τα έκτακτα περιστατικά σε άλλα Νοσοκομεία».

Προβλήματα και στην Αμαλιάδα 

Την ίδια ώρα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει αναστολή λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας επειδή, όπως αναφέρει, οι δύο παθολόγοι μετακινούνται στο Νοσοκομείο Πύργου με απόφαση του διοικητή.
 
«Δύο είναι οι παθολόγοι στην Αμαλιάδα και μετακινούνται εναλλάξ. Έτσι το Νοσοκομείο κλείνει την Παθολογική Κλινική και δεν θα υπάρχει κάλυψη στα ΤΕΠ. Δεν θα εφημερεύει», αναφέρει η Ομοσπονδία και προσθέτει: «Πώς είναι δυνατόν μία ολόκληρη πόλη να μη διαθέτει την πιο απαραίτητη κλινική σε ένα περιφερειακό Νοσοκομείο;».



Πηγή: skai.gr