Καργαρώτος: Πισωγύρισμα η εξίσωση συμβατικού με ηλεκτρονικό τσιγάρο

«Η Ελλάδα οπισθοχωρεί και αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, Ιάκωβος Καργαρώτος, με αφορμή νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο εξισώνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο με το συμβατικό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο κ. Καργαρώτος σημείωσε ότι της απόφασης του υπουργείου δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση ή συζήτηση με την επιστημονική κοινότητα και τους ενδιαφερόμενους φορείς, τη στιγμή μάλιστα που τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο έχει ανοίξει ο διάλογος για μία εναλλακτική μορφή τσιγάρου λιγότερο βλαβερή που θα συμπληρώσει τις πολιτικές πρόληψης και διακοπής του καπνίσματος.

Όπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, το άμεσο αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι ότι αυτά τα προϊόντα, ακόμα κι αν έχουν μία ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση ώστε να μπορούν να δηλωθούν ως λιγότερο βλαβερά, δεν μπορούν να επικοινωνηθούν ως τέτοια στον καταναλωτή. Ως εκ τούτου, όπως εκτιμά ο κ. Καργαρώτος, ο καπνιστής δεν ενημερώνεται σωστά για μία επιλογή που μπορεί να είναι καλύτερη για τον ίδιο με νέα και δυνητικά λιγότερο επιβλαβή προϊόντα.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος αναφέρει ότι η εταιρεία είναι μέρος του διαλόγου που έχει ανοίξει διεθνώς επί του θέματος και τονίζει ότι όχι μόνο οραματίζεται έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο, αλλά εργάζεται και για αυτόν, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα κλείνει ένας χρόνος από την τελευταία παραγωγή συμβατικών τσιγάρων στην Ελλάδα από το εργοστάσιό της.
Πηγή: skai.gr