Έρευνα: Τα στενά εσώρουχα μπορούν να επηρεάσουν την ανδρική γονιμότητα

Τα στενά σλιπάκια όντως είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας, αποφαίνονται οι ειδικοί, όπως υπογραμμίζει μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται από το τμήμα ιατρικών μελετών του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ

Σλιπάκι η Μπόξερ;

Το παραπάνω απλοϊκό θεωρητικά ερώτημα έχει οπωσδήποτε απασχολήσει, τον ανδρικό πληθυσμό, πολλές περισσότερες της μιας φοράς.

Με γνώμονα άλλοτε την άνεση κι άλλοτε το… στυλ η άποψη για το ποιός τύπος εσωρούχων είναι ο κατάλληλος είναι φυσικά μέχρι ενός σημείου υποκειμενικός.

Η ήταν τουλάχιστον μέχρι την στιγμή, που η –χρόνια γνωστή- θεωρία που θέλει τα στενά ανδρικά εσώρουχα να αλλοιώνουν την ποιότητα του σπέρματος, επιβεβαιώθηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα στενά εσώρουχα μπορούν να προκαλέσουν μειωμένη συγκέντρωση στα επίπεδα του σπέρματος επηρεάζοντας έτσι την, υπεύθυνη για την γονιμότητα, ορμόνη FSH.

Ειδικότερα, οι ειδικοί κατάφεραν να αντιληφθούν ενδεχόμενο μηχανισμό σύνδεσης μεταξύ του αισθήματος της πίεσης, στην βουβωνική χώρα και της μειωμένης γονιμότητας, λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι ο υποθάλαμος του εγκεφάλου, αναγνωρίζοντας την πίεση που ασκείται στους όρχεις, αναγκάζεται να «δώσει εντολή» για μείωση τόσο των επιπέδων παραγωγής ορμόνης FSH, όσο και της παραγωγής σπέρματος.

Τα αποτελέσματα, προέκυψαν έπειτα ανάλυση 1.186 δειγμάτων σπέρματος από 657 διαφορετικούς άνδρες, οι οποίοι και αντιμετώπιζαν προβλήματα γονιμότητας τα τελευταία δέκα χρόνια.
Πηγή: Independent
Πηγή: skai.gr/The independent