Κλείσιμο

Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για προσλήψεις ιατρών στις ΤΟΜΥ

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), με δεδομένο ότι ήδη λειτουργούν 94 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) σε ολόκληρη τη χώρα, και ότι επιπλέον το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει την πρόσληψη 953 Ιατρών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Στον πυρήνα της μεταρρύθμισης είναι η καθιέρωση του οικογενειακού γιατρού, ο οποίος εκτός από τη διαχείριση των ασθενών του, φροντίζει για την πρόληψη, την αγωγή και την προαγωγή της υγείας των ατόμων, για τα οποία είναι υπεύθυνος.

Συγκεκριμένα, ο οικογενειακός γιατρός είναι το πρόσωπο που εμπιστεύονται οι λήπτες υπηρεσιών υγείας, τους κατευθύνει στην πιο αποτελεσματική, χρήση των υπηρεσιών υγείας γιατί γνωρίζει το ιστορικό και τις ανάγκες τους και μπορεί να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών και προληπτικών υπηρεσιών από την πρώιμη ή προσυμπτωματική ανίχνευση της νόσου και την πρόληψη , έως την θεραπευτική αγωγή και την κοινωνική μέριμνα.

Επισημαίνεται ότι οι προσλήψεις πραγματοποιούνται κατόπιν δημόσιας προκήρυξης-πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ με πλήρη διαφάνεια, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και αφορούν θέσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης), με διάρκεια ισχύος 2+2 χρόνια. Μετά τη λήξη της σύμβασής τους, οι εργαζόμενοι θα δικαιούνται αυξημένη μοριοδότηση στο πλαίσιο της Προκήρυξης Μόνιμων Θέσεων Εργασίας στο ΕΣΥ.

Οι προσληφθέντες υπογράφουν συμβάσεις εργασίας με τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Τα κονδύλια για τη μισθοδοσία τους έχουν εξασφαλιστεί μέσω συγχρηματοδοτούμενων ενωσιακών προγραμμάτων.

Όσο αφορά τις μισθολογικές απολαβές του ιατρικού προσωπικού συνυπολογίζεται ο χρόνος απόκτησης ιατρικής ειδικότητας. Επίσης, παρέχονται τα επιδόματα νοσοκομειακής απασχόλησης, η οικογενειακή παροχή και το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών (διδακτορικό δίπλωμα 75 ευρώ και μεταπτυχιακό δίπλωμα 45 ευρώ). Συνεπώς οι ελάχιστες αποδοχές διαμορφώνονται για τους παθολόγους στα 2.189 ευρώ (μικτές αποδοχές) και για τους γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους στα 2.128 ευρώ ( μικτές αποδοχές)

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής για τις προσλήψεις είναι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα και ώρα 13.00 και η προθεσμία αποστολής-προσκόμισης της τελικής εξατομικευμένης φόρμας υποβολής αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης, με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά έως και την Δευτέρα 09 Ιουλίου 2018.
Πηγή: skai.gr