«ΟΠΑΠ στη Γειτονιά»: Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής με δωρεάν εξετάσεις

Μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία προληπτικής ιατρικής εντάσσει στις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητάς του ο ΟΠΑΠ. Το νέο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που απαντά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνικών, προσφέρει δωρεάν εξετάσεις, σε μικρούς και μεγάλους σε όλη την Ελλάδα, με τη συμβολή των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων. 

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 3.800 ενήλικες και παιδιά, σε 15 περιοχές της χώρας, έχουν λάβει τη φροντίδα που χρειάζονται, μέσα από μία σειρά ιατρικών εξετάσεων, στις τρεις κινητές μονάδες του προγράμματος. 

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, την κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής και την κινητή διαγνωστική μονάδα προληπτικής ιατρικής του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Οι κινητές μονάδες, που συνεχίζουν το «ταξίδι» τους στην Ελλάδα, έχουν επισκεφθεί ήδη Στερεά Ελλάδα, Αττική, Θεσσαλονίκη Δράμα και Λαμία ενώ τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν στην Ανατολική Μάνη, την Αμφιλοχία και τους Δελφούς.

Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα παιδιά περιλαμβάνουν:
• Γενική παιδιατρική εξέταση
• Οδοντιατρικός έλεγχος
• Οφθαλμολογικός έλεγχος
• Εξέταση ΩΡΛ 

Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για ενήλικες αφορούν:

• Φυσική εξέταση (ακρόαση πνευμόνων, καρδιάς, ψηλάφηση ζωτικών οργάνων, ωτοσκόπηση κλπ) 
• Λήψη ζωτικών σημείων (μέτρηση αρτηριακής πίεσης & σακχάρου και οξυμετρία)
• Οδοντιατρικός έλεγχος
• Οφθαλμολογικός έλεγχος


Φωτογραφία : Μίκαλ Χουστ, Chief Financial Officer ΟΠΑΠ, Βάιος Καραντίνος Επικεφαλής Δικτύου Gaming Halls, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, πρόεδρος Οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, Ντάμιαν Κόουπ, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφσκι, Chief Customer Officer

Με αφορμή τη νέα πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, ο Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων, Οδυσσέας Χριστοφόρου, τονίζει ότι «εδώ και 60 χρόνια ο ΟΠΑΠ στηρίζει έμπρακτα την ελληνική κοινωνία και αυτό ακριβώς κάνουμε και με το νέο πρόγραμμα ΟΠΑΠ στη Γειτονιά. Στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, προσφέροντας δωρεάν απαραίτητες εξετάσεις υγείας σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες, σε όλη την Ελλάδα».

Φωτογραφία : Πετρ Ματεγιόφσκι, Chief Customer Officer ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ με συνεργάτες του δικτύου πρακτορείων ΟΠΑΠ και καταστημάτων Play ΟΠΑΠ 


Επίσης, ο Chief Customer Officer ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφκσι, επισημαίνει ότι «με το πρόγραμμα ΟΠΑΠ στη Γειτονιά φέρνουμε τη στρατηγική μας για την Εταιρική Υπευθυνότητα στην καρδιά των τοπικών κοινωνιών».

Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα των επισκέψεων των κινητών μονάδων ανά περιοχή περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr και την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ».

Μάλιστα, όλοι μπορούν να συνεισφέρουν δωρεάν μέσω της εφαρμογής, παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια και συγκεντρώνοντας πόντους, οι οποίοι μετατρέπονται αυτομάτως από τον ΟΠΑΠ σε βενζίνη προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι κινητές μονάδες να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα. Με τη στήριξη όλων, οι μονάδες μέχρι στιγμής, έχουν διανύσει  5.200 χιλιόμετρα. 


Πηγή: skai.gr