Κλείσιμο

Ξανθός: Τα μέλη του κυκλώματος των αντικαρκινικών θα κάτσουν στο σκαμνί

Την πεποίθησή του ότι το κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων θα εξαρθρωθεί σε όλα τα επίπεδα εξέφρασε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. «Τα μέλη του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά θα κάτσουν στο σκαμνί» διαβεβαίωσε.

Ο κ. Ξανθός υποστήριξε ότι η αποκάλυψη του κυκλώματος δεν ήταν τυχαία, ούτε και μία αποσπασματική κίνηση, αλλά αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς, που εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο της κυβέρνησης με βασικό πυλώνα την «ηθικοποίηση του συστήματος».

Σημείωσε ότι οι ελεγκτικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί έχουν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης, καθώς όπως υπογράμμισε, υπάρχει η πολιτική βούληση για σύγκρουση με τα συμφέροντα στο χώρο της υγείας.

Ο υπουργός επιχείρησε, δε, να καθησυχάσει τους ασθενείς, δηλώνοντας ρητά ότι δεν υπάρχει ζήτημα ελλείψεων φαρμάκων και διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι ασθενείς γυρνάνε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για τη θεραπεία τους, τονίζοντας ότι δεν τίθεται κανένα θέμα πρόσβασης των ασθενών στις αναγκαίες θεραπείες.

«Το σύστημα Υγείας δεν είναι ανοχύρωτο. Έχει ακόμα θύλακες ανομίας και αδιαφάνειας κι οφείλουμε να το θωρακίσουμε, όμως παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες και εγγυάται καθολική κι ισότιμη πρόσβαση ανθρώπων και ασφαλή φροντίδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξανθός, ομολογώντας, ωστόσο, ότι τα μνημονιακά μέτρα που ελήφθησαν οδήγησαν το σύστημα σε «οριακό σημείο».

Παράλληλα, ο κ. Ξανθός επανέλαβε την αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης της πρότασης της ΔΗΣΥ για τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα ελέγχει την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το φάρμακο και θα συμβάλλει στη χάραξη της εθνικής στρατηγικής για τη μεταμνημονιακή εποχή. Ο ίδιος μάλιστα ανακοίνωσε ότι η εν λόγω Επιτροπή θα συγκληθεί σύντομα.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η ΕΛΑΣ έδωσε φωτογραφίες και στοιχεία εννέα μελών του κυκλώματος.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά