Κλείσιμο

Παραδειγματικές τιμωρίες ζητά ο ΙΣΑ για το κύκλωμα αντικαρκινικών φαρμάκων

Την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκόμενων στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητώντας επίσης να αποδοθούν ευθύνες και στη διοίκηση του νοσοκομείου όπου δρούσε το κύκλωμα.

«Θα πρέπει να διαλευκανθεί σε βάθος η υπόθεση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Ο ΙΣΑ ζητά ενημέρωση για το εάν μέλη του Συλλόγου είναι αναμεμειγμένα στο κύκλωμα, ώστε να κινηθούν άμεσα εναντίον τους οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 21 άτομα.

Σημειώνει μάλιστα πως τα τελευταία χρόνια στο εμπλεκόμενο νοσοκομείο παρουσιάζονταν συχνά ελλείψεις σε αντικαρκινικά φάρμακα, με συνέπεια να αναβάλλονται θεραπείες ασθενών, όμως η διοίκηση δεν έκανε τους απαραίτητους ελέγχους.

Καλεί παράλληλα το υπουργείο Υγείας να προβεί άμεσα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο σύστημα προμηθειών και στη διαδικασία διακίνησης φαρμάκων, με δεδομένο ότι η υπόθεση απέδειξε σοβαρά κενά.

Τα έσοδα από την εγκληματική δραστηριότητα υπολογίζονται από την Οικονομική Αστυνομία στα 25 εκατομμύρια ευρώ τα οποία αντιστοιχούν σε συνολική ποσότητα 14.401 σκευασμάτων.
Πηγή: skai.gr