Τα Πειραματικά Σχολεία ενημερώνουν για τους δότες μυελού στο Σύνταγμα

Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, μαθητές και ειδικοί θα ενημερώνουν το κοινό για τη μεταμόσχευση μυελού και τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον σταθμό του μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ μαθητές των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων καθώς και άλλων συνεργαζόμενων σχολείων με την εποπτεία των καθηγητών τους, όπως επίσης και ειδικοί από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και τον όμιλο ΙΑΣΩ ενημερώνουν το κοινό για την απλή διαδικασία με την οποία κάθε άνθρωπος, από
18 ως 45 ετών, μπορεί να γίνει εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων.

Σκοπός είναι η αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών αιμοποιητικών κυττάρων στη χώρα μας, ώστε να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα εύρεσης μοσχεύματος για τη σωτηρία των πασχόντων μέσα από την καλλιέργεια της ανιδιοτελούς προσφοράς και του εθελοντικού πνεύματος.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικά δρώμενα από μαθητές και έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών σχετικά με τον εθελοντισμό και τους εθελοντές δότες του μυελού των οστών. Παράλληλα στον χώρο της εκδήλωσης θα είναι δυνατή η εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών από τους ανθρώπους της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και του ΙΑΣΩ.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ-ΣΧΟΛΕΙΟ- ΚΟΙΝΩΝΙΑ που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια με πρωτοβουλία της Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και του Γυμνάσιου-Λυκείου του Nοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» σε συνεργασία με Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. Η δράση αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφτηκε την Τετάρτη 21 Μαΐου

2014 από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για τη θέσπιση Ημέρας Αφιερωμένης στον Εθελοντισμό για την Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού των Οστών και αποσκοπεί στην ανάδειξη του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει το Δημόσιο Σχολείο στην προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών και δοτών μυελού των οστών και στη μετάγγιση στη νέα γενιά της ιδέας του Εθελοντισμού.

Η δράση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχει τη στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Η εν λόγω δράση αποσκοπεί στην ανάδειξη του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει το Δημόσιο Σχολείο στην προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, δοτών μυελού των οστών και στη μετάγγιση στη νέα γενιά της ιδέας του Εθελοντισμού.
Πηγή: Skai.gr