Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να μην υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ

Να απέχουν από την υπογραφή νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι ο πάροχος δεν έχει ακόμα απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που έχουν τεθεί παρά το γεγονός ότι η προθεσμία για την υπογραφή συμβάσεων λήγει στα τέλη Ιανουαρίου, και προειδοποιεί τους γιατρούς για «κινδύνους που ελλοχεύουν» εάν δεχτούν να υπογράψουν.

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ προκαλούν σειρά οικονομικών και φορολογικών επιβαρύνσεων στα μέλη του, υποστηρίζοντας πως οι γιατροί λαμβάνουν μόλις 0,75 ευρώ ανά ασθενή ενώ πρακτικά εργάζονται ως αυτασφάλιστοι, καταβάλλοντας οι ίδιοι τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Προσθέτει ότι ένας γιατρός πρέπει να φροντίσει περισσότερους από δύο χιλιάδες ασθενείς ώστε να εισπράξει 1.600 έως 2.000 ευρώ, όμως στην πράξη θα μπορέσει να κρατήσει μόλις το 10 έως 20% για να πληρώσει λειτουργικά έξοδα και τις υποχρεώσεις του.

Αντίθετα, το 30% θα πρέπει να αποδοθεί στον ΕΦΚΑ κι ακόμα 30% θα καταλήξει στην Εφορία, υποστηρίζει ο Σύλλογος.

«Οι παρούσες συμβάσεις με τις προϋποθέσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι απαξιωτικές για το ιατρικό λειτούργημα και σας καλούμε να απέχετε από την υπογραφή τους! Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και να προασπίσουμε τα δικαιώματα των ιατρών!» καταλήγει ο ΙΣΑ.
Πηγή: skai.gr