Συμπόσιο για το λεμφοίδημα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών

To 1ο Συμπόσιο Λεμφοιδήματος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 3-4 Μαρτίου 2018.

Το συμπόσιο με θέμα «Λεμφοίδημα και δυσλειτουργίες του Λεμφικού Συστήματος: Από την Πρόληψη στην Αντιμετώπιση» αποτελεί την πρώτη εκδήλωση ορόσημο στο κύκλο της Φυσικοθεραπείας, και της διαχείρισης των οιδημάτων γενικότερα, στην Ελλάδα.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η παρουσίαση τεκμηριωμένης επιστημονικά γνώσης, σχετικά με τα λεμφοιδήματα καθώς και ο καθορισμός και η εδραίωση ενός νέου οράματος και μιας σύγχρονης στρατηγικής σε ότι αφορά την αντιμετώπισή τους.

Διακεκριμένοι ομιλητές, προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από διάφορες ειδικότητες-εξειδικεύσεις, θα αναπτύξουν θεματικές ενότητες που εκφράζουν την παγκόσμια ομοφωνία σχετικά με τις πρακτικές διαχείρισης των ασθενών που αντιμετωπίζουν δυσλειτουργίες στο λεμφικό σύστημα. Προσπάθεια μας είναι να δούμε τόσο τις διαφορετικές σκοπιές στην προσέγγιση των οιδημάτων, όσο και τις διαφορετικές θεραπευτικές παρεμβάσεις, χαράζοντας όμως ταυτόχρονα μία ενιαία στρατηγική ενημέρωσης και σεβασμού σε αυτό το τόσο κρίσιμο θέμα.

Στην προσπάθεια να ανταποκριθούμε επίσης, στις ανάγκες των συναδέλφων αλλά και των ασθενών, συνδέουμε την θεωρία με την πράξη, με την διοργάνωση κλινικών εργαστηρίων λεμφικής ελαστικής ταινίας (Tape) και αυτοπερίδεσης άνω και κάτω άκρου.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, έχει οργανωθεί και χώρος έκθεσης όπου θα παρουσιάζονται από εξειδικευμένες εταιρείες του χώρου όλες οι σύγχρονες επιλογές για τη διαχείριση του λεμφοιδήματος.

Δείτε το πρόγραμμα του Συμποσίου εδώ 
Πηγή: skai.gr