«Ωμό νερό» η νέα –επικίνδυνη- διατροφική τρέλα στις ΗΠΑ (δείτε το video)

Μια νέα, επικίνδυνη, τρέλα εξαπλώνεται σταδιακά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για τη διατροφική μόδα του λεγόμενου… «ωμού νερού» για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε πηγή.

Όπως αναφέρει το BBC, νεοφυείς αμερικανικές εταιρείες όπως η Live Water χρεώνουν 60 δολάρια για 11 λίτρα «ωμού μη παστεριωμένου νερού» για να κορέσουν, στην κυριολεξία, τη δίψα όσων θέλουν να καταναλώσουν νερό απευθείας από πηγές. Όπως δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ο ιδρυτής της Live Water Μουκάντε Σίνχ, «είναι σύνηθες ο κόσμος να θέλει φρέσκα προϊόντα… Όσο πιο φρέσκα τόσο το καλύτερο. Αλλά τι γίνεται με το φρέσκο, ‘’ζωντανό’’, νερό;».

Ο Σίνχ υποστηρίζει ότι το μη παστεριωμένο νερό περιέχει μεταλλικά στοιχεία ζωτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Όπως ανέφερε, ο ίδιος ένιωσε «ενέργεια και γαλήνη» την πρώτη φορά που ήπιε «φρέσκο, ζωντανό νερό πηγής».

Ωστόσο, ιατροί και διαιτολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα διατροφική τρέλα. Όπως προειδοποίησε ο διατροφολόγος Τομ Σάντερς στο BBC η συνήθεια αυτή μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνη.

«Η κατανάλωση (μη βρασμένου) νερού προκαλούσε στο παρελθόν αρρώστιες όπως χολέρα, τύφο, πολιομυελίτιδα. Όταν πίνεις νερό του οποίου την προέλευση δεν ξέρεις, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να είναι μολυσμένο» τόνισε. «Ο μόνος τρόπος να καταναλώσει κανείς με ασφάλεια μη επεξεργασμένο νερό είναι να το βράσει προηγουμένως» συμβούλευσε τους πολίτες ο διατροφολόγος. 

Πηγή: skai.gr - Σ.Κ