Ξανθός: Εντός της ημέρας οδηγία για τους κινδύνους της ρύπανσης

Κανείς δεν πρέπει να ψαρεύει ούτε να κολυμπά στις περιοχές που υπάρχει μαζούτ προειδοποίησε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παρά τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή που είπε ότι οι πολίτες μπορούν να κάνουν μπάνιο στις πληγείσες περιοχές.

Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να συντονιστεί στον ανώτερο βαθμό ο κρατικός μηχανισμός είπε και πρόσθεσε ότι θα παρθούν μέτρα για την προστασία των πολιτών. «Η χώρα μας δυστυχώς έχει αντανακλαστικά αφού γίνει η ζημιά».

«Είμαστε σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και εντός της ημέρας θα βγει οδηγία σε σχέση με τους κινδύνους της ρύπανσης για τους πολίτες», τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι υπάρχει κίνδυνος η ρύπανση να περάσει στη διατροφική αλυσίδα και να φανεί αυτό αργότερα γι’ αυτό θα πρέπει να εντοπιστεί ο βαθμός επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Για τα αιτήματα σχετικά με την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας είπε ότι τώρα ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση της ζημιάς και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι δευτερευούσης σημασίας.

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα την επομένη της καταστροφής να λέει ο υπουργός Ναυτιλίας κολυμπήστε άφοβα», είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόσωπος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Πηγή: skai.gr