Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Vodafone στο Γυμνό Ευβοίας

Ο Σταύρος Πάττας, μόνιμος κάτοικος του Γυμνού Ευβοίας προσέρχεται κάθε μήνα στο περιφερειακό ιατρείο για τον καθιερωμένο έλεγχο της υγείας του. 

Ο γενικός γιατρός, Γιώργος Ντράχας, κάνει στον 67χρονο ηλεκτροκαρδιογράφημα, σπιρομέτρηση και οξυμετρία, ενώ του μετρά την πίεση, το ζάχαρο, την ολική χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια. Οι βασικές αυτές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής πραγματοποιούνται στο Περιφερειακό Ιατρείο Γυμνού μέσω του προγράμματος τηλεϊατρικής Vodafone. Ο κύριος Πάττας επισημαίνει: «Αυτό το πρόγραμμα που υπάρχει τώρα είναι πάρα πολύ καλό. Είναι ευτύχημα γιατί πρώτα έπρεπε να φύγουμε από εδώ για ένα καρδιογράφημα να πάμε Χαλκίδα, Αλιβέρι..., ενώ τώρα μπορεί ο γιατρός κάλλιστα να σε εξυπηρετήσει και να σου κάνει το καρδιογράφημα και τις μετρήσεις αυτές που χρειάζονται.»

Εάν για κάποιες από τις εξετάσεις ο γενικός γιατρός χρειάζεται μία δεύτερη γνώμη τις στέλνει στους καρδιολόγους και στους πνευμονολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι του απαντούν εντός 24 ωρών. Ο κύριος Ντράχας τονίζει:  «Το πρόγραμμα της τηλεϊατρικής με έχει βοηθήσει αρκετά στη δουλειά μου. Είναι πολύ ικανοποιητικό γιατί μου παρέχει κάποιες δυνατότητες που σαν γενικός γιατρός δεν μπορώ να τις έχω σε ένα περιφερειακό ιατρείο με αποτέλεσμα να εξυπηρετώ και  τους ασθενείς μου, αλλά και εγώ να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου.»

Επιπλέον τα αποτελέσματα των εξετάσεων ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των κλινικών εξετάσεων που ήδη περιλαμβάνει το πρόγραμμα, δίνουν στον κο Ντράχα τη δυνατότητα εκτίμησης του καρδιαγγειακού κινδύνου για την επόμενη δεκαετία.  «Μου δίνει τη δυνατότητα καταγραφής όλων των εργαστηριακών εξετάσεων και αυτών που πραγματοποιώ μέσω του προγράμματος, αλλά και των εξετάσεων που ο ίδιος ο ασθενής κάνει με αποτέλεσμα να έχω έναν φάκελο για τον κάθε ασθενή, ο οποίος -λόγω της φορητότητας του τάμπλετ- είναι προσβάσιμος ανά πάσα στιγμή.»


Χάρη στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής Vodafone οι 2.500 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Γυμνού μπορούν να κάνουν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις χωρίς κόστος και χωρίς να μετακινούνται από τον τόπο τους.

Η Ρούλη Χριστοπούλου, υπεύθυνη του Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς Vodafone σημειώνει: «Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της καθημερινής ζωής των συνανθρώπων μας σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων στις περιοχές αυτές.» 

Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής Vodafone συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Vodafone και εδώ και 12 χρόνια προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας σε περισσότερους από 500.000 κατοίκους 100 απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας.






 

Πηγή: skai.gr