Σε κίνδυνο τα παιδιά καπνιστών

Πολλοί καπνιστές γονείς εξακολουθούν να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών τους, σύμφωνα με έρευνα του Αντικαρκινικού Συμβουλίου Αυστραλίας.


Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το 20% των γονέων αδιαφορεί για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος τόσο στους ίδιους όσο και στα ανήλικα παιδιά τους και εξακολουθεί να καπνίζει μπροστά τους, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, στο σπίτι και το αυτοκίνητο.


\"Οι γονείς αυτοί θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών τους\" δηλώνει ο επικεφαλής της οργάνωσης κατά του καπνίσματος, Quit, Τοντ Χάρπερ και καλεί τους γονείς να αλλάξουν συνήθειες.


\"Καλούμε τους καπνιστές γονείς με την ευκαιρία του νέου έτους να σταματήσουν εντελώς το κάπνισμα μέσα στα σπίτια τους και τα αυτοκίνητά τους για το καλό των ίδιων και των παιδιών τους\" είπε ο κ. Χάρπερ.


Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε πως είναι παρήγορο, όπως προκύπτει από την έρευνα, που η πλειονότητα των καπνιστών γονέων δεν ασκεί τη βλαβερή συνήθεια παρουσία των παιδιών τους.


\"Το 30% δηλώνει ότι δεν καπνίζει ποτέ μπροστά στα παιδιά και το 43% ότι καπνίζει λίγο. Εξάλλου το 75% των καπνιστών με παιδιά λένε πως δεν καπνίζουν μέσα στο σπίτι, αλλά έξω. Αυτό είναι θετικό αλλά πρέπει όλοι οι γονείς να πάψουν να καπνίζουν μέσα στο σπίτι\" είπε ο κ. Χάρπερ.


Πηγή: skai.gr