Κλείσιμο

ΠΟΕΔΗΝ: Νέο επικοινωνιακό σόου τύπου Σαντορίνης από τον Πολάκη

Για νέο επικοινωνιακό σόου τύπου Σαντορίνης κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό υγείας, Παύλο Πολάκη η ΠΟΕΔΗΝ. Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία ο κύριος Πολάκης εισέβαλε αιφνιδιαστικά το πρωί στα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου με δύο χειρουργούς, μία αναισθησιολόγο, δύο νοσηλευτές χειρουργείου και αναισθησιολογικού και με υλικά και γάζες από άλλα νοσοκομεία, απομάκρυνε το προσωπικό του νοσοκομείου και προχώρησε σε χειρουργικές επεμβάσεις τριών ασθενών από τη Μεσσηνία.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ «Με παράνομες και αντιδεοντολογικές πρακτικές ο κος Πολάκης βρίσκεται αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και χειρουργεί μεταφερόμενους Ασθενείς για επικοινωνιακούς λόγους»Η Ομοσπονδία διερωτάται αν είναι νόμιμο ο κύριος Πολάκης να χειρουργεί στο Νοσοκομείου Ζακύνθου και επισημαίνει: «Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας δεν τηρεί το ιατρικό πρωτόκολλο του χειρουργικού τομέα, καταλύει κάθε έννοια ιατρικής δεοντολογίας. Η κοινωνία της Ζακύνθου και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είναι σε αναβρασμό».


Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφίες μέσα από το χειρουργείο ντυμένος με στολή χειρουργού ενημερώνοντας ότι το πρώτο από τα χειρουργεία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ότι η αναισθησία έγινε με χρήση του δικτύου αερίων, για το οποίο οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την ασφάλεια των ασθενών με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούν χειρουργεία στο νοσοκομείο. Μετά το πρόσφατο καθησυχαστικό πόρισμα της Επιτροπής, πάντως οι γιατροί του νοσοκομείου είχαν δηλώσει διατεθειμένοι να ξεκινήσουν τα χειρουργεία, αρκεί η Διοίκηση να εξέδιδε ενυπόγραφη απόφαση για την ασφάλεια χρήσης των δικτύων αναισθησιολογικών αερίων. Στην ανάρτησή του ο κύριος Πολάκης επισημαίνει: «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (εκεί που 4 μήνες κάποιοι κράταγαν σε υγειονομική ομηρία το νησί.....) Το πρώτο τελείωσε (πλαστική βουβωνοκήλης με πλέγμα υπό ΓΕΝΙΚΗ αναισθησία με χρήση του ΔΙΚΤΥΟΥ αερίων)».

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει πάντως ότι ο αναπληρωτής υπουργός δεν συμμετέχει στο χειρουργείο, αλλά απλώς παρευρίσκεται, ενώ επισημαίνει ότι δεν είναι παράνομο να χειρουργούνται στο νοσοκομείο Ζακύνθου ασθενείς από άλλες περιοχές.
Πηγή: Λουίζα Κροντήρη