Κλείσιμο

ΠΟΕΔΗΝ: Ένα ασθενοφόρο για την έξοδο όλων των εκδρομέων του Πάσχα

Με χαλασμένο ασθενοφόρο επιτηρούσε το ΕΚΑΒ την έξοδο των εκδρομέων τις ημέρες του Πάσχα, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, παρουσιάζοντας μάλιστα και σχετική φωτογραφία.

Όπως αναφέρει μάλιστα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, το ασθενοφόρο έπαθε μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να μεταφέρει στο νοσοκομείο την 45χρονη που αντιμετώπισε καρδιολογικό πρόβλημα στο χωριό Αερινό Μαγνησίας το Μεγάλο Σάββατο, ήταν επιφορτισμένο με την επιτήρηση της εθνικής οδού στις διακοπές του Πάσχα. Η 45χρονη απεβίωσε. 

Η Ομοσπονδία τονίζει πως πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό που αναδεικνύει την διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ λόγω του γερασμένου στόλου Ασθενοφόρων και της τραγικής έλλειψης Διασωστών.

Διερωτάται μάλιστα, αν συνέβαινε ένα τροχαίο ατύχημα και εκείνη την ώρα διεκόμιζε σοβαρά τραυματίες σε Νοσοκομείο, τι θα γινόταν; και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ωραιοποιεί την κατάσταση. Εγκαινιάζει Σταθμούς ΕΚΑΒ χωρίς Ασθενοφόρα, ανακοινώνει προσλήψεις διασωστών που ποτέ δεν γίνονται.

Η Ομοσπονδία μάλιστα σημειώνει πως εάν δεν ήταν η ΠΟΕΔΗΝ και οι δημοσιογράφοι να αναδεικνύουν την τραγική κατάσταση που περιήλθε το ΕΚΑΒ, δεν θα αποφάσιζε σήμερα το Ίδρυμα Νιάρχου να δωρίσει 113 Ασθενοφόρα οχήματα και άλλα 30 ασθενοφόρο μικρού όγκου. Μόνο που όμως για να τεθούν στη κίνηση χρειάζονται διασώστες, προσθέτει η ομοσπονδία.
Πηγή: skai.gr