ΠΟΕΔΗΝ: Τρείς χιλιάδες θάνατοι κατ’ έτος από νοσοκομειακές λοιμώξεις

To θάνατο τριών χιλιάδων ανθρώπων κατ’ έτος συσχετίζει με τις Νοσοκομειακές Λοιμώξεις η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) κάνοντας λόγο για «πρωταπριλιάτικα ψέματα» του πρωθυπουργού όσον αφορά την ενίσχυση των δαπανών στο χώρο της Υγείας.

Ο αριθμός των Νοσηλευόμενων Ασθενών που νοσεί από Νοσοκομειακές Λοιμώξεις στα Νοσοκομεία της χώρας μας, είναι τριπλάσιος από τις άλλες χώρες της Ευρώπης αναφέρει δε η Ομοσπονδία, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι για 40 ασθενείς αντιστοιχεί μόλις ένας Νοσηλευτής.

«Κινδυνεύουν ασθενείς στις λίστες αναμονής για ΜΕΘ και 150 κλίνες παραμένουν κλειστές, λόγω ελλείψεων προσωπικού. Λίστες αναμονής παντού. Για Ακτινοθεραπείες – Χημειοθεραπείες – Χειρουργεία λόγω ελλείψεων προσωπικού» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Ακριβώς δύο χρόνια πριν, σαν σήμερα, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Υπουργείο Υγείας και εξήγγειλε έξω από τα σκαλιά του Υπουργείου 4.500 προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ και αύξηση της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι η διαδικασία των προσλήψεων θα ολοκληρωθεί εντός του έτους 2015 (…) Δύο χρόνια με Τσίπρα, Πολάκη ποια είναι η κατάσταση του προσωπικού και της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων; Πού είναι κ. Τσίπρα η ενίσχυση των Νοσοκομείων σε προσωπικό;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους «Ο κ. Τσίπρας προσέλαβε μόνο 700 μόνιμους υπαλλήλους από προκήρυξη 950 θέσεων που είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ενώ από το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας προκύπτει ότι το προσωπικό των Νοσοκομείων την διετία του κ. Τσίπρα μειώθηκε κατά 7.500. «Το μόνο που έκαναν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης ήταν να προσλάβουν 2.500 υπαλλήλους (προγράμματα STAGE για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και ελάχιστο επικουρικό προσωπικό)» τονίζουν οι εργαζόμενοι στην υγεία.

Όπως καταγγέλλουν, λόγω των ελλείψεων προσωπικού, βγήκαν τα προγράμματα εργασίας των εορτών του Πάσχα, κι ενώ πριν τη κρίση οι Νοσηλευτές είχαν ρεπό ή άδεια στις εορτές του Πάσχα, χρόνο παρά χρόνο, τώρα κάθε πέντε χρόνια βγαίνουν τις εορτές του Πάσχα σε ρεπό ή άδεια.

«Ο κ. Τσίπρας παρέλαβε την τακτική ετήσια χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία 1,5 δισεκ. ευρώ. Σαν σήμερα 3 Απρίλη 2015 εξήγγειλε ότι θα αυξηθεί. Τελικά τι έγινε; Μειώθηκε κατά 350 εκατ. ευρώ» σημειώνουν οι εργαζόμενοι στην υγεία.
Πηγή: skai.gr