Για πολιτική αλητεία καταγγέλλει τον Πολάκη η ΠΟΕΔΗΝ

Για πολιτική αλητεία καταγγέλλει τον αναπληρωτή υπουργό υγείας, Παύλο Πολάκη, η ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τις αποφάσεις του για την επανέναρξη λειτουργίας των χειρουργείων στο νοσοκομείο Ζακύνθου που παραμένουν κλειστά για περισσότερους από 3 μήνες.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, ο κύριος Πολάκης ζητά με εντολή του να χρησιμοποιείται η κεντρική παροχή αερίων σε όλο το μήκος για την αίθουσα μαίευσης και για 60 μέτρα για τις χειρουργικές αίθουσες.

Οι γιατροί, όμως, αρνούνται να χειρουργήσουν επειδή υποπτεύονται ότι τα αέρια της κεντρικής παροχής είναι ενδεχομένως τοξικά και φοβούνται μην υπάρξει και άλλος θάνατος αντίστοιχος με της άτυχης 41χρονης που πέθανε τον Δεκέμβριο από πολυοργανική ανεπάρκεια μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας.

Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα , ενώ τα χειρουργεία του νοσοκομείου έκλεισαν αμέσως υπό το φόβο ενδονοσοκομειακής λοίμωξης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ο κύριος Πολάκης σε μία προσπάθεια να πιέσει το Επιστημονικό Συμβούλιο, τους γιατρούς και τους αναισθησιολόγους να ξεκινήσουν τα χειρουργεία έδωσε εντολή, χωρίς να υπάρχουν ελλείψεις χειρουργών, να μετακινηθούν στο νοσοκομείου Ζακύνθου οι δύο μοναδικοί χειρουργοί από το γενικό νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ένας αναισθησιολόγος από το νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων.
Πηγή: skai.gr - Λουίζα Κροντήρη