ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνουν το νοσοκομείο Νάουσας λόγω έλλειψης ιατρών

«Λουκέτο» στο νοσοκομείο Νάουσας, που εξυπηρετεί 50.000 ανθρώπους, έβαλε η διοίκησή του λόγω έλλειψης καρδιολόγων και παθολόγων σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Με απόφαση του διοικητή που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδία, το νοσοκομείο έκλεισε την Πέμπτη και την Κυριακή. «Φυσικά θα ακολουθήσουν πολλές τέτοιες αποφάσεις του διοικητή» σχολιάζει.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου υπηρετούν σήμερα μόνο δύο παθολόγοι, ο ένας εκ των οποίων επικουρικός που κρίθηκε ως επιμελητής Β΄ στο Νοσοκομείο της Κοζάνης και αποχωρεί άμεσα από τη Νάουσα. Οι ιατροί κάνουν πάνω από 10 εφημερίες το μήνα και μένουν εφημερίες ακάλυπτες. Πρόκειται για παθολογική Κλινική 27 κλινών με πληρότητα 100% χωρίς παθολόγους ιατρούς αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Σε ό,τι αφορά την Καρδιολογική Κλινική υπηρετούν μόλις δύο καρδιολόγοι, και δεν φθάνουν παρότι κάνουν πάνω από 10 εφημερίες το μήνα, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία εξαιτίας της έλλειψης καρδιολόγων. Πρόκειται για «καρδιολογική Κλινική 11 κλινών με πληρότητα 100% χωρίς καρδιολόγους ιατρούς» τονίζει.

«Η Παθολογική και η Καρδιολογική Κλινική θα είναι ακάλυπτες από Ιατρούς. Τους νοσηλευόμενους ασθενείς (ειδικά της Καρδιολογικής) ποιος θα τους βλέπει; Τι λένε οι λαλίστατοι Υπουργοί Υγείας; Πάμε μήπως για κατάργηση του Νοσοκομείου;» καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: skai.gr