Διαδραστικό σεμινάριο για τα καρδιαγγειακά νοσήματα αύριο στο Δήμο Γλυφάδας

Ένα διαδραστικό σεμινάριο που ξεκλειδώνει το γρίφο των καρδιαγγειακών νοσημάτων φιλοξενεί αύριο ο Δήμος Γλυφάδας, με διακεκριμένους επιστήμονες στο χώρο της καρδιολογίας.

Την Τετάρτη, 15 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγίας Τριάδος), ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης και διαπρεπείς καρδιολόγοι θα ενημερώσουν το κοινό για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για την αντιμετώπιση των δυσλιπιδαιμιών, της αρτηριακή υπέρτασης, της στεφανιαίας νόσου και της κολπικής μαρμαρυγής. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, θα απευθύνει χαιρετισμό και θα κηρύξει την έναρξη του σεμιναρίου.

Στη χώρα μας κάθε χρόνο συμβαίνουν 35.000 εγκεφαλικά επεισόδια και 20.000 εμφράγματα, ενώ με την σωστή πρόληψη μπορούμε να μειώσουμε αυτόν τον κίνδυνο έως και 80%. Ένας στους 4 Έλληνες είναι υπερτασικοί αλλά μόλις 1 στους 3 έχει σωστά ρυθμισμένη την αρτηριακή πίεση. Περισσότεροι από 200.000 άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή αλλά δυστυχώς ελάχιστοι λαμβάνουν τη σωστή θεραπεία.
Πηγή: skai.gr