Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντένις Μπουρντάκοφ του Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications", σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, εκτιμούν ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους ανθρώπους.
Αυτό πιθανώς εξηγεί γιατί συχνά οι άνθρωποι τρώνε περισσότερο, όταν «κατεβάζουν» μερικά ποτηράκια. Η όρεξή τους ανοίγει, επειδή ο εγκέφαλος δίνει τη σχετική εντολή, μετά από «προτροπή» του αλκοόλ.
Όταν οι επιστήμονες μπλόκαραν με ένα φάρμακο τους σχετικούς νευρώνες του εγκεφάλου, τα ποντίκια που είχαν πιει αλκοόλ, δεν πεινούσαν πια τόσο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.