Κλείσιμο

ΑΣΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ!

Καθημερινά, όλοι μας κάνουμε - συνειδητά ή ασυνείδητα - λάθη, τα οποία εμείς οι ίδιοι αναγνωρίζουμε ως «πράξεις βλακείας». Και μη σπεύσετε να απαντήσετε πως εσείς εξαιρείστε απ’ αυτόν τον κανόνα! Διότι όλοι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα, η καθιστική ζωή και το πρόχειρο φαγητό κάνουν κακό στην υγεία μας, αλλά καθημερινά υποκύπτουμε σε κάποια ή σε όλες αυτές τις «βλακείες», που μπορεί τελικά να μας στοιχίσουν σε χρήματα, στην υγεία μας, ή ακόμα και στην ίδια μας τη ζωή ή σε εκείνη των αγαπημένων μας ανθρώπων.


Η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΙΠΙ) κατέχει ένα εξαιρετικά υψηλό το ποσοστό καπνιστών, καθώς το 40% ανδρών και το 34% των γυναικών δηλώνουν καπνιστές. Ωστόσο, το κάπνισμα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αποτελεί τη βασική αιτία του 17% των θανάτων σε Έλληνες άνω των 30 ετών.

Η ίδια μελέτη διαπιστώνει ότι, ενώ ζούμε στη χώρα που πρωτοστάτησε στη διαμόρφωση της «Μεσογειακής Διατροφής», το 9% των Ελλήνων δεν καταναλώνει καμία μερίδα λαχανικών την ημέρα και το 15% δεν καταναλώνει κανένα φρούτο. Επίσης, έρευνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών δείχνει ότι σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους παίρνουμε τις περισσότερες «υγρές» θερμίδες από τα διάφορα ροφήματα καφέ, τα αλκοολούχα ποτά, και λιγότερο από χυμούς φρούτων. Τέλος, μόνο το 41% των Ελλήνων έχει κανονικό βάρος, το 17% είναι παχύσαρκοι και το 42% υπέρβαροι, αφού το 39% απέχει από οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα, ενώ το ποσοστό αυτό στα χαμηλότερα κοινωνικό-οικονομικά στρώματα κυμαίνεται γύρω στο 50%, σύμφωνα με την μελέτη του ΙΚΙΠΙ.



Κι μην σπεύσετε να εξαιρεθείτε απ’ αυτές τις παραδοχές, γιατί τα επιστημονικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι ως λαός κάνουμε πράγματι «πράξεις βλακείας». Κι αν οι επιστημονικές μελέτες μοιάζουν σε κάποιους «φοβικές», η AXA Ασφαλιστική βρήκε έναν τελείως ανατρεπτικό και χιουμοριστικό τρόπο για να μας βοηθήσει να σκεφτούμε αυτές τις «πράξεις βλακείας» που όλοι κάνουμε καθημερινά.

Μέσα από την πρωτοποριακή καμπάνια #AseTisVlakeies και το εικονικό e-shop, asetisvlakeies.gr, μας θυμίζει πώς ακόμα και οι εξυπνότεροι άνθρωποι κάνουν βλακείες καθημερινά εντός κι εκτός σπιτιού: από το να τρώμε ασταμάτητα γλυκά και να καπνίζουμε, μέχρι να ασχολούμαστε με το κινητό ενώ οδηγούμε ή να μην προστατεύουμε τα παιδιά μας στο ίδιο μας το σπίτι.

«Στόχος αυτής της καμπάνιας είναι να μας θυμίσει πόσα λάθη κάνουμε στη ζωή μας, θέτοντας σε κίνδυνο εμάς και τους γύρω μας. Με όχημά μας ένα μήνυμα εμπνευσμένο από τους καθημερινούς μας διαλόγους προσκαλέσαμε τους συμπολίτες μας να συνειδητοποιήσουν ποιες βλακείες πρέπει να αφήσουν πίσω τους για να ζουν πιο προστατευμένα. Η συνολικά θετική τους ανταπόκριση έδειξε ότι το κίνητρο είναι ισχυρό για να τα καταφέρουμε.» εξηγεί η Λένα Πλαΐτη, Διευθύντρια Επικοινωνίας της AXA.

Μπείτε λοιπόν, στο εικονικό e-shop asetisvlakeies.gr ανακαλύψτε τις βλακείες που κάνετε καθημερινά και διαδώστε το μήνυμα της πρόληψης και της προστασίας, κάνοντας share το περιεχόμενο της ιστοσελίδα και «σώζοντας»  με τον τρόπο αυτό τους φίλους σας από λάθη που κάνουν και εκείνοι


Πηγή: skai.gr