Δωρεάν τεστ μνήμης και ενημέρωση για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Δωρεάν τεστ μνήμης προσφέρει ο δήμος Πεντέλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ 2016, στις 21 Σεπτεμβρίου.

Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σε όλη την Αθήνα από ειδικευμένους επιστήμονες σε άτομα άνω των 60 ετών με προβλήματα μνήμης, από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, σε διάφορα σημεία σε όλη την Αθήνα, από Παρασκευή 23 έως και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 9011404151

Υπολογίζεται ότι περίπου το 8% του πληθυσμού άνω των 65 ετών πάσχει από άνοια και ειδικότερα από τη νόσο Αλτσχάϊμερ που είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας. Με τη σωστή ενημέρωση η νόσος μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η καθηγήτρια νευρολογίας στο ΑΠΘ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, Μάγδα Τσολάκη, επισήμανε ότι στην Ελλάδα ο αριθμός των ανθρώπων με άνοια, σύμφωνα με εκτίμηση της Παγκόσμιας Εταιρείας Νόσου Alzheimer, ξεπερνά τις 200.000. Ο αριθμός αυτός είναι ίδιος με των αριθμό των ασθενών που πήραν φάρμακα για την άνοια μέσα στο 2015.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να προφυλαχθούμε από τη νόσο. Συνολικά 11 μελέτες που έγιναν στην Ευρώπη και την Αμερική, από το 2005 μέχρι σήμερα, έδειξαν ότι η επίπτωση της άνοιας πλέον ελαττώνεται, διότι ελέγχονται καλύτερα και περισσότερο οι αγγειακοί παράγοντες κινδύνου, όπως η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπερλιπιδαιμία, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η κολπική μαρμαρυγή και η έλλειψη της φυσικής και νοητικής άσκησης.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ: www.alzheimer-hellas.gr - www.alzheimerathens.gr
Πηγή: skai.gr